Már az Apple térképén is jelenthetők a balesetek

De az új funkciónak a használatához a Sirit kell majd igénybe venni, a cég szerint ez a biztonságos.

Már az Apple térképén is jelenthetők a balesetek

Az Apple minden szolgáltatást igyekszik házon belül megoldani, és mivel óriási tapasztalattal és kapacitással rendelkezik, ez általában megy is neki. De vannak azért olyan dolgok, amikkel nem igazán boldogul. Ilyen a térképszolgáltatás, ami a kezdeti állapotához képest már sokat fejlődött, de továbbra sem veszi fel a versenyt a Google Térképpel vagy a Waze-zel.

Szerencsére azért az Apple folyamatosan fejlesztgeti a térképes megoldását, így ez lassan, de lépdel előre. Az iOS 14.5 béta kiadásában bukkantak rá arra, hogy az Apple Maps bővült egy újabb funkcióval, amire már nagyon hosszú ideje vártak az emberek. Megjelent az a lehetőség, hogy lehet jelenteni a baleseteket.

Galéria megnyitása

A navigáció során nagyon fontos az, hogy az ember tisztában legyen a utazása során az útviszonyokkal, ennek pedig szerves részét képezi a valós idejű forgalmi információ szolgáltatása. A baleseteknek a jelzése különösen fontos. Ebből a sofőr levonhat olyan következtetéseket, amik megkönnyíthetik az útját. Például egy baleset helyszínéhez közeledve lehet kerülő választása mellett dönteni, illetve óvatossággal közelíthet a vezető, mert a baleset akár arra is utalhat, hogy az adott szakaszon az útburkolat csúszós lehet.

Az Apple megoldotta, hogy többféle módon is lehessen használni azt a funkciót. Lehet jelezni a különböző eseményeket az érintőképernyőn és hangvezérléssel is.

A felhasználók három különböző dologra figyelmeztető jelentést küldhetnek, szóval nemcsak a balesetekre lehet így felhívni másoknak a figyelmét. Lehet jelezni általános veszélyt is, ami leginkább az útviszonyokra fog vonatkozni, és fokozott óvatosságra inti a vezetőt az adott útszakaszon, és felhívható a figyelem a kihelyezett traffipaxra, így elkerülhetőek a gyorshajtásból vagy más szabálysértésekből eredő büntetések.

Galéria megnyitása

A hangvezérlés használata az Apple-nél egyet jelent azzal, hogy a Sirit kell segítségül hívni. A cupertinóiak azért gondoskodnak ilyen módon is a funkció használatáról, mert ezzel lehet azt garantálni, hogy az emberek ne vegyék le az útról a szemüket a vezetés közben. Egy baleset így a „Hey, Siri, there's a crash up ahead” paranccsal lesz térképre vihető, ami valóban kényelmes és biztonságos. Az más kérdés, hogy a modern infotainment rendszereknél már úgyis elterelheti az embereknek a figyelmét az alapfunkcióknak a kezelése is.

Galéria megnyitása

Az iOS 14.4 nem hozott sok újdonságot, de az eddigiek alapján az iOS 14.5-ről nem lehet majd ugyanezt elmondani. Korábban már beszámolhattunk arról, hogy ettől kezdve lesz az Apple Watch használata mellett egyszerűbb azonosítási lehetőség, továbbá lecserélhető majd a Sirinél az alapértelmezett streaming szolgáltatás. És egyebek mellett már menni fog az 5G és a Dual-SIM használat egyszerre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap