Már Androidról iPhone-ra költözésben is segít a WhatsApp

Már Androidról iPhone-ra költözésben is segít a WhatsApp

A WhatsApp az egyik legbiztonságosabb csevegőplatform a világon, és egyben a legnehézkesebben használható is, ha az ember nemcsak egy eszközön akarja elérni egyetlen platform preferálása mellett. Egészen eddig például eléggé nehéz fába vágta a fejszéjét az, aki szeretett volna Androidról iOS rendszerű készülékre váltani az előzményei megtartása mellett.

Folyamatosan dolgozik azon a WhatsApp, hogy a biztonságos működés megőrzése mellett rugalmasabban lehessen használni a szoftverét. Az elmúlt hónapokban több olyan fejlesztést is bejelentett a cég, ami megkönnyíti a felhasználók dolgát, és most egy újabb lépés történt ezen a fronton. Most a különböző mobilplatformok között történő adatmozgatás az, amiben fontos mérföldkőhöz ért a WhatsApp.

Ezentúl már megoldható lesz az Android és az iPhone között az előzmények mozgatása, legyen szó bármelyik iránya történő váltásról. Azt gondolnánk normál esetben, hogy egy ilyen fejlesztést egy lépésben meg lehet oldani, de a WhatsAppnál ez nem így ment. Az iPhone-on tárolt előzményeket már tavaly óra lehet mozgatni új Androidot futtató készülékre, az ellenkező irányba azonban ez eddig nem működött.

Galéria megnyitása

A mostani lehetőséget valójében a Váltás iOS-re nevű alkalmazás teremtette meg. Szóval azért ez sem megy olyan könnyen, mint ahogy az menni szokott az átlagos csevegőalkalmazásoknál, ahol az adatok jelentős része központi szerveren van tárolva. Ebben az esetben a folyamatban résztvevő masináknak ugyanazon a Wi-Fi hálózaton kell tartózkódnia, és töltést is adni kell a számukra. Csak az iPhone beüzemelése során fog ez menni, és legalább az iOS 15.5 kell hozzá, Androidból elég az 5.0 is.

A WhatsApp előzmények nem törlődnek majd az előző készülékről az átvitel során. A műveletnél ugyanazt a telefonszámot kell majd használnia az embernek, ha ez megváltozik, akkor már nem fog menni ez a módszer. Amennyiben a felhasználó a régi telefonját eladja, abban az esetben az előzményeket manuálisan kell eltávolítani, erre érdemes odafigyelni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap