Shop menü

MÁR A GALAXY S21 IS TUD ASZTROFOTÓZNI

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már a Galaxy S21 is tud asztrofotózni

A Samsung folyamatosan fejleszti a kamerás megoldásait, rendszeresen jönnek a Galaxy mobilokra olyan frissítések, melyeknek köszönhetően a készülékek szoftveresen jobb és jobb lehetőségeket tudnak biztosítani. Az általános fotózáson túl a cég „profibb” megoldásokat is nyújt már az Expert RAW révén, ami most a régebbi eszközök számára érdekes fejlesztést kapott.

Az Expert RAW egyebek mellett biztosít egy olyan fényképezési módot is a mobilok számára, ami lehetővé teszi a csillagos égbolt megörökítését. Az Astrophoto módban lenyűgöző felvételeket lehet megörökíteni, eddig viszont csak a Galaxy S22 és S23 tudta ezt, de a helyzet a napokban megváltozott.

Egy frissítést követően már a Galaxy S21 széria három tagja, az S21, az S21+ és az S21 Ultra is megkapta ezt a funkciót, valamint a Galaxy Z Fold4-nél is elérhetővé vált.

A Galaxy Z Flip4 tarsolyából ez egyelőre kimarad, pedig azt például be lehet úgy állítani egy sík felületre letéve, hogy félig nyitott helyzetben éppen az égre nézzen a kamerája, és így fényképezzen. Talán majd egy későbbi frissítéssel még ebből is lehet jobb asztrofotós. A mobilokat ebben az esetben mindig valamilyen fix helyre kell majd letenni, mert a csillagok fényképezése csak akkor oldható meg, ha nagyon hosszú záridőt használunk.

A megfelelő eredmény elérése érdekében természetesen a környezetnek is megfelelőnek kell lennie. Csak tiszta égbolt mellett lehet olyan felvételeket készíteni, amik zavartalanul mutatják meg a csillagos eget, és olyan hely kell ehhez, ahol minimális a fényszennyezés, szóval a város közepén nem érdemes tökéletes fotókra számítani.

Galéria megnyitása

Az Astrophoto módnak van „útmutató” funkciója is, melyben kirajzolja a felvételek előtt, hogy mi is lesz látható a fényképeken. Így a laikusok is pontosan tudhatják, hogy milyen csillagképeket, csillagokat örökítettek meg éppen. Egy felvétel elkészülése akár 10 percig is eltarthat. A fotókat minden esetben komplex algoritmusok fogják tökéletesíteni, hogy a mobiltelefon kamerájából a legtöbbet tudja kihozni a felhasználó.

A mai napig nagyon sokan használnak Galaxy S21 modelleket, és bár az asztrofotózás nem egy közkedvelt hobbi, biztosak vagyunk abban, hogy széles közönség várja, hogy legalább kipróbálhassa ezt a lehetőséget.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére