Shop menü

MÁR A BEVÁSÁRLÁSBAN IS SEGÍT AZ MI-VEL MEGTÁMOGATOTT BING

A mesterséges intelligenciát elkezdi hasznosítani az e-kereskedelemben is a Microsoft, az Edge böngészőnek is komoly szerepet szán ebben.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már a bevásárlásban is segít az MI-vel megtámogatott Bing

A Microsoft folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy mire tudná még hasznosítani a generatív MI-t, ami túlnyomórészben az OpenAI fejlesztéseire támaszkodik. A cég most arról számolt be, hogy már a vásárlásban is hasznos lehet ez a felhasználóknak. Bár ebből a szempontból korábban nem volt túl meggyőző a produkciója.

Amikor a Microsoft bejelentette az MI-vel megtámogatott Binget, akkor a prezentációban nagyon sok hibát vétett a szolgáltatás. Talán éppen ezért ezt a dolgot eddig nem is különösebben erőltette a cég. Most azonban arról számolhatunk be, hogy már a vásárlásokban is segítségül lehet majd hívni a szolgáltatást. Az új Microsoft Shopping eszköz az MI-t munkára fogva teheti egyszerűbbé az emberek hétköznapjait.

Manapság már mindenki vásárol online, és a Microsoft szerint ez néhány esetben igazából nem is olyan kényelmes és gördülékeny, mint ahogy azt elő szokás adni. Persze könnyű megrendelni egy terméket, majd várni a futárt, postást, de aki beleássa magát, az bizony napokig keresgélheti a legjobb megoldást, ezt követően pedig a legjobb ajánlatot is. Fejhallgatót akarsz venni? Aki a lehető legtöbbet akarja kihozni a pénzéből, az alaposan beleáshatja magát a témába, rengeteg véleményt nézhet át, amikor pedig megvan az ideális választás, lehet keresni azt, hogy hol lehet a legjobb áron, de megbízható forrásból beszerezni.

A Microsoft Shopping ebben jelent majd nagy segítséget, hiszen a chatbottal beszélgetve lehet majd megtalálni az ideális eszközöket és a legjobb ajánlatokat. A vállalat példaként hozta, hogy amikor az ember kollégiumba megy, akkor például nagyon sok dolgot kell rövid idő alatt beszerezni, ez pedig komoly fejtörést okozhat azok számára, akik már ott megakadnak, hogy miket is érdemes beszerezni. A rendszernek lehet majd írni, hogy „mi kell a kollégiumi élethez” és azonnal listázni kezdi majd, hogy mikre lehet szükség.

Galéria megnyitása

Komplett vásárlási útmutatókat lesz képes létrehozni a generatív MI. A szolgáltatás felvázolja majd, hogy az adott termékkategóriákban mire kell figyelni a megfelelő termék kiválasztásakor. Fel is kínálja majd a kedveltebb eszközöket, és adott esetben ajánl különböző alternatívákat. Pillanatok alatt képes lesz összeállítani a Shopping funkció összehasonlító táblázatokat a főbb jellemzőkkel. Ebben az esetben a különböző oldalakon található termékadatokat is azonnal egymás mellé tudja tenni a rendszer.

Az Edge böngésző oldalsávjából is el lehet majd érni a Shopping funkciót, és ilyen esetben kényelmesen lehet majd az éppen megtekintett weboldal kapcsán kontextuális kérdéseket feltenni egy-egy termékről. Képes lesz arra a szolgáltatás, hogy összegezze különböző oldalakról a vásárlói véleményeket, és ezeket könnyen értelmezhetően, szövegesen felvázolja a felhasználónak. Ezzel nagyon meg tudja könnyíteni a döntést például a megfelelő fejhallgató kiválasztásakor.

Galéria megnyitása

Korábban voltak még nehézségei az árak összehasonlításában a Bing MI-nek, de bízunk abban, hogy ezen dolgoztak a fejlesztők, mivel a Shopping egyik legfontosabb funkciója, hogy megtalálja majd a legjobb árakat a megbízható forrásokból. Elvileg képes lesz már számolni akár a pénzvisszafizetési és a kuponos kedvezményekkel, akciókkal is. Figyelhet arra is, hogy biztosított legyen a csomagkövetés az adott üzletnél, és így tovább.

A Microsoft szerint tavaly az Edge böngészőn keresztül rengeteget vásároltak az emberek. A cég állítása szerint átlagosan 400 dollárt költöttek a felhasználók ezen keresztül, és ennél is érdekesebben hangzik az az adat, miszerint az Edge már tavaly 3,7 milliárd dollár megtakarításában segítette az embereket a különböző jobb ajánlatok kiemelésével. A mesterséges intelligencia által megtámogatott Microsoft Shopping pedig ezen a fronton egy nagy előrelépést hozhat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére