Már a 6G fejlesztésén is dolgozik a Samsung

Egy évtizeden belül biztosan ne számítsunk eredményre, és még hosszabb idő lesz a piacérettség elérése.

Már a 6G fejlesztésén is dolgozik a Samsung

Az 5G technológia még csak most nyitogatja a szárnyait, és valószínűleg a következő években, évtizedekben meghatározó fontossága lesz, de a Samsung nem gondolja, hogy ez lesz a telekommunikáció csúcsa. Már azon dolgozik a vállalat, hogy meghatározza az 5G-t követő hálózati technológia alapjait. Erre egy külön kutatócsapatot hozott létre.

A The Korean Herald lap számolt be arról, hogy a Samsung hivatalosan is belevágott a 6G kutatásába és fejlesztésébe. Mint azt megtudhattuk, a vállalat a Samsung Research rendkívül szerteágazó égisze alatt létrehozta az Advanced Communications Research Centert a hazájában, Dél-Koreában, ezzel a részleggel bővítette a meglévő telekommunikációs kutató ágat, és itt a szakembereknek az lesz a feladata, hogy azon dolgozzanak, mi lesz az 5G technológiát követően.

„A telekommunikációs technológiák szabványaival foglalkozó csapatot bővítettük, hogy az elsők között elkezdhessünk a 6G hálózatok kutatását.” – számolt be a Samsung a dél-koreai sajtónak a lépésről.

Kiderült a The Korean Herald beszámolójából az is, hogy a Samsung a 6G mellett a robotika jövőre is kiemelten nagy figyelmet szentel most a Samsung Research berkeiben, és a mesterséges intelligencia fejlesztése is reflektorfényben van.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy nem a Samsung az egyedüli nagyvállalat, aki már konkrétan a 6G létrehozásán munkálkodik, hanem az LG is ugyanígy tesz. A másik dél-koreai óriás még januárban jelentette be, hogy ugyan még az 5G sem terjedt el, de mindig érdemes a jövőbe tekinteni, és a KAIST Institute intézménnyel közösen már azt kutatja, hogy milyen lehet a következő generációs kommunikációs technológia.

Bár mindez nagyon izgalmasan hangzik, látni kell azt, hogy valószínűleg még sok évnek kell ahhoz eltelnie, hogy bármilyen konkrétum elkezdjen formálódni a 6G esetében, és talán egy évtizednél is többre lesz szükség ahhoz, hogy ilyen hálózat üzembe álljon. Az 5G egészen elképesztő lehetőségeket nyújt, és az is nagyon hosszú időbe fog telni, hogy ezt aránylag jól kihasználják a nagyvállalatok. (Az 5G története 2008-ban indult, akkor kezdődött meg komolyabban a fejlesztése, és a 6G-nek szinte borítékolható, hogy hosszabb időre lesz szüksége, hogy piacéretté váljon.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap