Magától ment offline olvasásra a Chrome

Magától ment offline olvasásra a Chrome

A Google ezúttal egy meglehetősen érdekes funkcióval ruházta fel a Chrome böngésző okostelefonos variánsát. Az alkalmazás gyakorlatilag képes lesz arra, hogy önállóan gyorsítótárazzon különböző tartalmakat az internetről, amikor ingyenes hozzáférést kap a világhálóhoz; és ezeket a mentett dolgokat bármikor megtekintheti majd a felhasználó.

A Chrome böngészőben már régóta el lehet menteni komplett honlapokat, amiket később elolvasathat a felhasználó, amikor offline van a készülék. Igen ám, de ezt manuálisan kell megtenni, szóval a felhasználónak egyesével össze kell válogatnia, hogy miket szeretne később megnézni. Ilyenkor egészen biztos, hogy csak olyan tartalmak kerülnek mentésre, amik szükségesek lehetnek, viszont meglehetősen időigényes betárazni több órányi olvasnivaló kézzel. És itt jön képbe a Google Chrome mostani újdonsága.

Amikor az okostelefon Wi-Fi hálózaton tartózkodik, akkor a böngésző a háttérben magától megvizsgálja, hogy a felhasználó által korábban látogatott oldalakon milyen új tartalmak találhatóak. A Chrome képes arra, hogy az eszköz gazdájának viselkedéséből kikövetkezteti, hogy mik lehetnek számára érdekesek, és ezeket el is menti teljes egészében későbbi fogyasztásra. Friss híreket, sportesemények összefoglalóit, helyi vonatkozású információkat egyaránt el tud majd tárolni offline időszakokra a böngésző. Sőt mi több, képek tanúsága szerint még a YouTube-ról is képes lesz videókat elmenteni kapcsolat nélküli megtekintésre a Chrome, szóval úgy fest, hogy nem válogat a tartalmakban. Mindent képes elmenteni az internetről, amiről úgy véli, hogy a felhasználónak később szüksége lehet rá, mikor az internettől távol lesz.

Galéria megnyitása

A Google a hivatalos közleményében azt emeli ki, hogy Indiában és a hasonló helyzetben levő országokban lesz igazán az eszköztulajdonosok hasznára ez a lehetőség, de igazából rengeteg területen lehet majd használni. Több mint 100 országban elérhetővé tette az offline tartalomfogyasztást megkönnyítő funkciót a keresőóriás. (És innentől már csak egy lépés, hogy szinte bárkinek hozzáférhető legyen.)

Az új lehetőség egyelőre csak az Androidot futó Google Chrome böngészőben működik, de mivel a vállalat általában törekedik arra, hogy iOS-en is hasonló élményt biztosítson, mint a saját operációs rendszerén így nem kizárt, hogy hamarosan ezt a „hiányosságot” is pótolja.

Google Chrome: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward