Magasabb minőségre vált a WhatsApp

Három különböző minőségi beállítás mellett lehet majd a továbbiakban felvételeket küldeni a beszélgetéseik keretei között.

Magasabb minőségre vált a WhatsApp

A világ legnagyobb felhasználói táborával rendelkező kommunikációs alkalmazás a WhatsApp, viszont ennek ellenére alapvető hiányosságokkal küzd a mai napig. A vállalat nem régen indította el a tesztelését a mobilmentes, több eszközös használati lehetőségnek, ezúttal pedig arról számolhatunk be, hogy a jobb minőségű képküldés is most került terítékre.

Valószínűleg minden WhatsApp felhasználó tisztában van azzal, hogy a platformon küldött képek általában elég erősen szenvednek attól, hogy jelentős tömörítésen kell átesniük. A Facebook egyébként minden fronton tömöríti a képeket, de a WhatsApp esetében ez különösen szembetűnő szokott lenni.

Galéria megnyitása

Azonban a v2.21.14.16-os béta kiadás próbálgatása során kiszúrhatták az emberek, hogy változás lesz ezen a téren. Három különböző minőségi beállítás mellett lehet majd a továbbiakban felvételeket küldeni a beszélgetéseik keretei között. Mindenki a számára ideális opciót választhatja majd ki.

Bevezetésre kerül az automatikus opció, ami alapból ajánlott lesz, emellett pedig kapnak a felhasználók egy adatmegtakarításra kihegyezett lehetőséget, valamint egy olyan beállítást, ami a „Best quality” néven fog futni. A megfelelő opció kiválasztásakor érdemes lesz figyelembe venni a hálózati infrastruktúrát, és a használat szolgáltatás adottságait is.

A WhatsApp az automatikus beállításban magától dönti majd el a küldeni kívánt kép méretei alapján, hogy milyen algoritmussal érdemes a tömörítést elvégezni. Az eleve rosszabb fotók így jobbak maradhatnak, mint amilyenek korábban voltak. De igazán a jó minőségi beállítás az, ami itt érdekes. Ebben az esetben elvileg mindig a lehető legjobb minőséget próbálja majd megtartani a szolgáltatás. Az adatmegtakarító opciónál pedig értelemszerűen minden erősen tömörített lesz továbbra is, de ez nemcsak az adatforgalomra lesz jó hatással, hanem a küldés sebességére is.

Galéria megnyitása

Nemcsak a képek, hanem a videók is magasabb minőségűek maradnak a jövőben a WhatsAppon való átküldés során. Ez mindenképpen jó hír, és mivel globálisan a hálózatok folyamatosan fejlődnek, kart karba öltve a szolgáltatók díjcsomagjaival együtt, biztosan sokan fogják ezt üdvözölni. A takarékosság szempontjából a WhatsApp mindig jól teljesített, de ma már kevésbé van erre szükség, és a magasabb minőség számít a legtöbb esetben.

Egyelőre csak az Android esetében jelent meg ez a fejlesztés, de minden bizonnyal az iOS esetében is biztosított lesz a tartalmak küldésének minőségére vonatkozó beállítás. Hogy más támogatott rendszereknél biztosított lesz-e ez, az már erősen kérdéses – gondolunk itt a KaiOS-re.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap