Magasabb felbontást ad a YouTube Premium

Magasabb felbontást ad a YouTube Premium

A YouTube Premium sok jó lehetőséggel szolgál azoknak a számára, akik hajlandóak leszurkolni a szolgáltatás havidíját. Hirdetések nélkül lehet élvezni a feltöltött videókat, zenéket, lehet más programokat használni, miközben a háttérben tovább szól a felvételek hangja, és akár ki is kapcsolható a megjelentő; hozzáférhetőek a YouTube Original tartalmak és a YouTube Music is, valamint egyebek mellett offline videózásra le lehet tölteni megnézendő videókat.

Galéria megnyitása

Ugyanakkor a mentési funkció eddig viszonylag sok kritikát kapott azért, mert a minőség tekintetében finoman szólva sem nyújtott túl nagy mozgásteret. Alacsony minőségi szinten 144p mellett lettek lementve a felvételek, Közepes fokozatnál 360p volt biztosított, Magas minőségi opciónál pedig 720p felbontásuak voltak a tartalmak. És ebbe a sorba most sokak örömére megérkezett az 1080p-s beállítás, ami az első beszámoló szerint egyszerűen csak Full HD néven fut, szóval nem az eddig megszokott sormintát folytatta a Google a névválasztásnál. A letöltéshez szükséges hely nagyjából a duplája a Full HD esetén, mint a Magas minőségnél, de ezzel valószínűleg mindenki számolni fog, aki ezt választja.

Galéria megnyitása

Egyelőre még nem minden felhasználónál jelent meg a YouTube Premium használata esetén a magasabb minőségű letöltési lehetőség, de ez valószínűleg hamarosan meg fog változni. Egy iPhone felhasználó szúrta ki a dolgot egyébként, ám több mint valószínű, hogy az Android operációs rendszeren futó kliensben ugyanúgy biztosított lesz majd ez, mint az iOS-nél.

Amikor az offline videózási lehetőséget beépítette a YouTube Premiumba a vállalat, akkor még szerényebb tárhellyel rendelkeztek az átlagos mobilok, és az 1080p-s felbontású megjelenítő sem volt olyan általánosan elterjedt, mint napjainkban. Most azonban már az elérhető árú okostelefonokban is akadnak Full HD minőségű kijelzők, és a térhely is jelentősen megugrott az utóbbi időben, 32 GB alatt már szinte csak az Android Go edition rendszerrel szerelt, belépőkategóriás mobilok vannak, és a 128 GB-os vagy annál is kövérebb tárkapacitású masinák sem ritkák. Szóval itt volt az ideje annak, hogy a YouTube lépjen, és ez talán még új előfizetőket is vonzani fog.

A vállalat egyelőre hivatalosan nem foglalt állást az ügyben, de nem lenne meglepő, ha rövidesen érkeznek egy blogbejegyzés a sokak által régóta várt, apró, de fontos újításról.

YouTube: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap