Letiltható lett a folyamatos követés Facebookon

Letiltható lett a folyamatos követés Facebookon

A Facebook alkalmazásnak lehetősége van arra, hogy olyankor is hozzáférjen a felhasználó földrajzi helyzetére vonatkozó adathoz, amikor éppen csak a háttérben fut a program az okostelefonon. Ettől kezdve viszont Androidon ezt ki lehet majd kapcsolni az applikáció beállításaiban egy új opciónak köszönhetően.

Az androidos Facebook alkalmazás beállításain belül, a Földrajzi Helyhozzáférés menüpont alatt bukkant fel az a kapcsoló, amivel szabályozni lehet a háttérben történő helymeghatározást. Eddig amennyiben valaki engedélyezte a helyelőzményeket, akkor az applikáció automatikusan felhatalmazást kapott arra is, hogy nyomon kövesse az adott eszköz tulajdonosát is, ettől kezdve azonban a felhasználók nagyobb kontrollt kapnak majd ezen a fronton, ami mindenképpen üdvözölendő. Az újításnak köszönhetően egyetlen érintéssel le lehet majd kapcsolni a folyamatos nyomkövetést.

Galéria megnyitása

A Facebook különböző alapállásokban vezeti be a felhasználóknál az új kapcsolót. Azoknál az embereknél, akiknél eddig be volt aktiválva a helyelőzmények jegyzése, automatikusan aktív lesz a friss kapcsoló is, ha viszont valakinél ez ki volt nyomva, akkor ott értelemszerűen a háttérben történő helymegosztás is lekapcsolva indul. Viszont annak érdekében, hogy az érintettek tisztában legyenek az új lehetőséggel, a Facebook mindenkinek küld egy értesítést arról, hogy már van ilyen opció is. Amennyiben ez letiltásra kerül, de a helyelőzmények funkció aktív marad, a program továbbra is begyűjtheti a helyadatokat, amikor fut az applikáció.

Ennek a szolgáltatásnak az információit egyébként a Facebook más funkcióknál felhasználja, erre a talán a legjobb példa az Ismerősök a közelben, ami lehetőséget nyújt arra, hogy az emberek nagyvonalakban tájékozódhassanak arról, hogy merre tartózkodnak az ismerősei. Az nem derült ki, hogy ez a mostani módosítás milyen hatással lesz erre a funkcióra, megelégedik-e majd a bekapcsolt helyelőzményekkel, vagy csak akkor fog megfelelően működni, ha háttérben történő nyomkövetés is aktiválva van.

Galéria megnyitása

Mi lesz az iOS-sel, miért csak Androidon lehet ezzel számolni? Ez az újítás azért csak az Androidot érinti, mert az iOS esetében a felhasználóknak lehetősége van más módon gátat szabni annak, hogy a Facebook alkalmazás hozzáférjen a szóban forgó információhoz. (Az Apple készülékein teljesen letiltható bármely app irányába a helyadat megosztása, engedélyezhető a folyamatos megosztás, és megadható az is, hogy csak futás közben férjen ehhez hozzá a program.) Éppen ezért a vállalat úgy gondolta, hogy nincs szükség külön integrálni ezt az opciót az applikációba, mert mindenki megoldhatja a dolgot másképpen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward