Lenyomta az Apple Music a Spotify-t

Lenyomta az Apple Music a Spotify-t

Az Apple szolgáltatásai negyedévről negyedévre képesek növelni a bevételüket, és az egyik kulcsfontosságú megoldása a vállalatnak a Music, ami főleg az Egyesült Államokban teljesít kiemelkedően jól. Olyannyira, hogy már többen fizetnek érte, mint a Spotify-ért.

Már régóta sejteni lehetett, hogy a Spotify-t maga mögé fogja utasítani az Apple Music az előfizetők számában, és ez idén februárban meg is történt. A Reuters és a The Wall Street Journal számolt be arról, hogy információik szerint az Apple szolgáltatására már többen fizettek elő február hónapban, mint a Spotify-ra. Az előbbi elvileg már 28 millió előfizetőt tudhatott maga mögött, míg az utóbbira „csak” 26 millióan fizettek be. Viszont azt azért hozzá kell tenni a dologhoz, hogy a Spotify egy működő ingyenes zenehallgatási modellel is rendelkezik, és bizony ennek a keretében is nagyon sokan használják a szolgáltatást. Szóval összességében még mindig a Spotify van előrébb, de már az Apple Music az, amiért többen fizetnek.

Galéria megnyitása
Apple Music

Hivatalosan egyébként egyik fél sem kívánta kommentálni a hírt, szóval nem nyert megerősítést a helycsere. A Spotify világviszonylatban továbbra is megrendíthetetlenül vezet, már 96 millió ember fizet érte világszerte, miközben összesen 207 millióan hallgatják ezen keresztül a zenéiket, szóval az érintetteknek több mint a fele még mindig az ingyenes lehetőséget részesíti előnyben. A vállalat minden bizonnyal megpróbálja majd élénkíteni az előfizetői kedvet az Egyesült Államokban annak érdekében, hogy visszaszerezze a képzeletbeli trónt, de sok panaszra nem lehet oka, hiszen Kanadát és az USA-t összeadva 62,1 milliós havi aktivitásról számolt be a legutóbbi pénzügyi jelentésében. (Az Apple nem szokta közölni, hogy a Music mennyi előfizetővel bír, de 2018 májusában lépte át az 50 milliós mérföldkövet, és azóta biztosan hízott az ügyfélbázisa.)

A kettő zenesztreaming megoldás ugyanannyiba kerül, havonta 10 dollárt kell az Egyesült Államokban leszurkolni azoknak, akik ezekkel szeretnék a kedvenc zenéiket hallgatni. És igazából hasonló lehetőségeket kapnak mindkét platformon az emberek. Szinte azonos kedvezményes csomagajánlatok vannak, és a minőségben is nagyjából ugyanazt kapják az emberek (Spotify: 320 kbps OGG/256 kbps ACC, Apple Music: 256 kbps ACC). Az Apple Music esetében a legutóbbi információk szerint egy kicsivel szélesebb a kínálat, de mindkettő brutális zenei gyűjteményt vonultat fel, és a palettát folyamatosan gyarapítják is a cégek.

Az Apple a Spotify legyűrését minden bizonnyal örömmel nyugtázza a hazájában, de a vállalat nem dőlhet hátra, ha szeretne piacvezető lenni az előfizetők számát tekintve, ugyanis a világ több pontjával kapcsolatban általánosan elmondható, hogy népszerűbb a Spotify. Szóval a cég minden bizonnyal azon dolgozik majd a továbbiakban, hogy előfizetőket csaklizzon el a Spotify-tól, és újakat hálózzon be a gigantikus ökoszisztémáját kihasználva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap