Lényegesen olcsóbb prémium opció jön a YouTube-on

Az új lehetőség a meglévő mellé kerül be a kínálatba, és milliók számára lehet megfelelő választás.

Lényegesen olcsóbb prémium opció jön a YouTube-on

A YouTube bevételének a nagyobb része a reklámokból származik, de a fejlesztők próbálnak tenni azért, hogy minél több ember döntsön úgy, hogy előfizet a szolgáltatásra. Ugyanis a reklámokkal támogatott megtekintésekkel arányaiban sokkal rosszabbul keres a cég, mintha előfizetnének a felhasználók.

A világ legnagyobb videós platformja szép lassan akkora bevételt nyújt, mint a Netflix, amihez kell az is, hogy a Premium felhasználók száma folyamatosan gyarapodjon. Valószínűleg az idei évben meg is fogja előzni a streaming szolgáltatást, ugyanis legutóbb 7 milliárd dollárt hozott éves szinten 83%-os növekedést követően, míg a Netflix 7,34 milliárd dollárra tett szert, amit 19,4%-os előrelépéssel hozott össze. És a YouTube a lehető legjobb eredmény elérése érdekében folyamatosan igyekszik a Premium irányába tekerni az embereket.

Galéria megnyitása

A YouTube Premium 12 euróba kerül Európában, és most a vállalat szeretne egy olyan csomagot bevezetni, ami csak 7 eurós összeget kóstálna havi szinten. Az újdonság Premium Lite néven kerülne be a kínálatba, és már több európai országban is teszteli a vállalat. Belgiumban, Dániában, Hollandiában, Finnországban, Luxemburgban, Norvégiában és a svédeknél bukkant fel az előzetes tesztelés keretében az új előfizetési konstrukció.

De mit tud a Premium Lite? Nos, a YouTube-on a Premiummal lehet reklámok nélkül élvezni a videókat, a zenéknél leküldhető a háttérbe az adott tartalom, és akár offline megtekintésre is el lehet menteni dolgokat, a Premium Lite viszont lényegesen korlátoltabb. Az új opciónál kizárólag reklámmentességet kapnak az emberek, nincs letöltési lehetőség és háttérből hallgatás sem. A legtöbben persze valószínűleg a zavaró reklámok miatt fizetnek elő, szóval a legfontosabb dolgot lehet ezáltal elérni.

Galéria megnyitása

A webes felületen, Androidon és iOS-en is ki lehet majd használni a Premium Lite lehetőséget, de a televíziókon, a konzolokon és még a YouTube Kids felületén is megszűnnek ezáltal a hirdetések. A YouTube direkt úgy találta ezt ki, hogy azért a Premium opció továbbra is vonzó maradjon, hogy megtartsa a már meglévő előfizetőket az eredeti csomagjukkal, és inkább az új vendégekre menne rá ezzel. A háttérben hallgatásról valószínűleg sokan nem szeretnének majd lemondani, ha az offline lehetőséget még el is tudnák engedni.

Magyarországon egyáltalán nem biztos, hogy megkapjuk a Premium Lite opciót.

Itthon a YouTube lényegesen olcsóbban biztosítja a felhasználóknak az eddigi egyetlen előfizetési lehetőségét. A magyarok már 1790 forintért cserébe reklámoktól mentesen, akár a háttérbe küldve hallgathatják a tartalmakat a platformon. A hazai felhasználók tehát eleve lényegesen olcsóbban élvezhetik a szolgáltatást, és könnyen lehet, hogy éppen ezért nem is lesz elérhető Magyarországról a Premium Lite. Érdekesség, hogy az EU érintett országaiban még a Premium Lite-ért is többet kell fizetni átszámolva, mint a magyaroknak a rendes Premiumért.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap