Shop menü

LENDÜLETESEN TOLJA A PIXEL MÁRKÁT A GOOGLE, A KAMERÁS APP IS NEVET VÁLTOTT

Pixel Camera lett a Google Camerából, és nem lenne meglepő, ha a Pixel név hamarosan újabb helyeken bukkanna fel.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Lendületesen tolja a Pixel márkát a Google, a kamerás app is nevet váltott

A Google egyre erősebb Pixel ökoszisztémát szeretne kiépíteni, és azon dolgozik, hogy az emberek a lehető legtöbb helyen lássák a Pixel márkanevet. Így vált az eddig Google Camera néven futó szolgáltatás most hirtelen Pixel Camerává.

A keresőóriás a Google Camera szoftvert minden magyarázat vagy különösebb előjel nélkül átnevezte Pixel Camerára a Google Play Áruházban.

A kamerás szoftver egyre zárkózottabb lesz a jelek szerint, és egyre több olyan exkluzív funkcióval szolgálhat, amit kizárólag a Pixelekkel lehet kihasználni, és még azon belül sem minden készülékkel. Legalábbis most a Pixel 8 esetében több olyan fejlesztés is felbukkant, ami a régebbi készülékekkel nem megy. A Pro Control csak a Pixel 8 Pro esetében használható ki, és ez olyan beállítási felületet nyújt, ami a fotózásban jártasabb felhasználóknak érdekes opciókat könnyen elérhetővé teszi.

Galéria megnyitása

Csak a csúcsmodellel lehet 50 megapixeles nagy részletgazdagságú fotókat készíteni, és ez képes már arra, ami ugyancsak a fotósok számára lehet ismerős: JPG és RAW formátumban egyaránt el tudja menteni a felvételeket az exponálást követően. Szóval lesz egy gyors kép az algoritmus által megkezelve, és egy nyers anyag is, amit manuálisan magának tud kidolgozni a felhasználó, úgy alakíthatja a színeket és minden egyebet, ahogy csak szeretné, és több részletet tud visszahozni szükség esetén, mint egy szimpla JPG fájlnál.

Galéria megnyitása

Érdekes módon a Google Pixel 8 széria tagjai már eleve egy frissebb szoftvert futtat, mint ami a korábbi eszközök számára jelenleg elérhető. A szoftver 9.0 verziója érhető most el az olyan mobilokon, mint a Pixel 7 széria tagjai, vagy éppen a prémium Pixel Fold, miközben a vállalat a Pixel 8-at és a Pixel 8 Prót már a 9.1-es kiadással vértezte fel. A legfrissebb applikáció kizárólag az Android 14 operációs rendszerrel karöltve érhető el, és a Wear OS rendszerrel is vannak különleges extra funkciói.

Galéria megnyitása

A Pixel Camera mellett a Google Fotók is változni fog. Ebben az alkalmazásban a vállalat integrálta az Android 14 új natív megosztási lapját, mely már egyszerűbb lehetőséget biztosít például arra, hogy az emberek több képet küldjenek egyben az ismerőseiknek, vagy csokorban töltsenek fel képeket. A Google Fotók folyamatos fejlesztésével a vállalat új előfizetőkre is igyekszik szert tenni. Már ezen belül is egyre több szerkesztési lehetőséget biztosít.

A jövőben előre láthatólag a Pixel név még több helyen fog megjelenni, részben a mostani mintára, részben pedig újításokkal karöltve. A Google I/O keretében már ennek az első szelét érzékelhettük, mikor a vállalat bejelentette a Pixel Call Assist híváskezelő szolgáltatást, a Pixel Speech funkciót, ami hangrögzítésre szolgált, valamint ott a Pixel Safe szekció, ahova össze lett vonva több biztonsági lehetőség (pl. baleset érzékelés, VPN, stb…).

Minden fronton azt lehet érezni, hogy a Pixel márkanevet minél stabilabb alapokra akarja helyezni a cég. Pixel hardverekben is nagyon erős az idei év, hiszen forgalomba került a Pixel Tablet, megjelent a teljesen új Pixel Fold, továbbá a Pixel 8 és 8 Pro okostelefonokkal együtt az új generációs Pixel okosóra is befutott. Hogy hol fog legközelebb a Pixel név azt nehéz megtippelni, de talán hamarosan kiderül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére