Shop menü

LENCSEVÉGEN NÉHÁNY EGYEDI FELÉPÍTÉSŰ A770-ES ÉS A750-ES INTEL VIDEOKÁRTYA

Egyelőre csak az ASrock és a GUNNIR egyes modelljeit sikerült lencsevégre kapni, de a későbbiekben remélhetőleg egyéb gyártók is bemutatják portékáikat.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Lencsevégen néhány egyedi felépítésű A770-es és A750-es Intel videokártya

A napokban az Intel háza táján az Innovation 2022 rendezvényre helyeződött a legfőbb hangsúly, ugyanis ott mutatták be a Raptor Lake-S generáció első hat képviselőjét, valamint az Intel Arc sorozat leggyorsabb videokártyájának, az Arc A770-es modellnek az áráról és megjelenésének tervezett időpontjáról is ott hullott le a lepel.

Ezzel egy időben egy másik rendezvényt is tartott a vállalat, amelynek Tajvan fővárosa, Tajpej adott helyet, itt viszont már az AIB partnerek által készített Arc A770-es és Arc A750-es videokártyák játszották a főszerepet. Sajnos egyelőre nem sok partner kínál ilyen kártyákat, lényegében csak az ASRock és a kínai Gunnir termékei bukkantak fel, de remélhetőleg később bővülhet a repertoár.

Galéria megnyitása

Az eddigi információk alapján az ASRock műhelyében kétféle videokártya készült. Az egyik egy Phantom Gaming sorozatú Arc A770-es megoldás, amely két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval, valamint három ventilátorral felvértezett hűtéssel érkezik. Mivel az újdonság összesen maximum 300 W-nyi teljesítményhez fér hozzá, egészen biztos, hogy az Arc A770 Limited Edition verzióhoz képest magasabb GPU órajelet alkalmaz majd, a kérdés csak az, pontosan mennyivel, erre ugyanis nem derült fény.

Galéria megnyitása

A másik ASRock videokártya már egy olcsóbb megoldás lesz, ugyanis az Arc A750-es fejlesztés köré épül, amely 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriát alkalmaz. A tápellátásról itt is két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül gondoskodhatunk, vagyis bőven lehet mozgástér a tuningra, és az is erősen valószínű, hogy már gyárilag emelt GPU órajelen ketyeghet az újdonság. Itt már egy picivel szerényebb, két ventilátorral ellátott hűtés került a melegedő komponensek fölé.

Galéria megnyitása

A Gunnir egy Arc A770-es videokártyával készül, ami várhatóan csak Kínában kerül az üzletek polcaira. Itt is két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót forrasztottak a nyomtatott áramköri lapra, a hűtésről pedig ezúttal is három ventilátorral ellátott megoldás gondoskodik. Ezekből a jelekből sejthető, hogy a GPU Game Clock itt is magasabb lesz, mint a referencia érték, ám az nem derült ki, pontosan mennyivel.

Érdekes adalék, amit az Engadget munkatársai szúrtak ki, hogy a bejelentéskor az Intel Arc A770 Limited Edition videokártyája a 33782-es sorozatszámot viselte, ami arra utalhat, hogy bőséges mennyiségben legyártották már az új videokártyákat, azaz a rajt remélhetőleg zökkenőmentes lehet. Az Arc A770-es videokártyák várhatóan 2022. október 12-én jelennek meg, méghozzá 329 dolláros listaáron.

Galéria megnyitása

Az új Intel videokártyák referencia változatainak legfontosabb paramétereit a fenti táblázat tartalmazza, amelyben a frissen bejelentett belépőszintű újdonság, az Arc A310-es modell is szerepel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére