Shop menü

ÚJABB MODELLEL BŐVÜLT AZ INTEL ARC ASZTALI VIDEOKÁRTYA-SOROZATA

Az Arc A310 az abszolút belépőszintre érkezik, még az Arc A380-nál is lassabb lesz.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Újabb modellel bővült az Intel Arc asztali videokártya-sorozata

Az Intel leggyorsabb Arc sorozatú videokártyája, az Arc A770 az aktuális tervek szerint 2022. október 12-én jelenik meg, listaára 329 dollár lesz, és nem sokkal később az Arc A750 is tiszteletét teheti a piacon. A vállalat szépen csendben egy másik új Arc sorozatú videokártyát is bejelentetett, ami az Arc A310-es típusjelzést viseli, és kifejezetten a belépőszintet veszi célba.

Az Arc A310 alapját a TSMC 6 nm-es csíkszélességével készített ACM-G11-es GPU adja, ami az Arc A380-s modellen is jelen van. Az új verzió esetében elég jelentős karcsúsításra kerül sor, ugyanis míg az Arc A380 összesen 8 Xe maggal rendelkezett, addig az Arc A310 már csak 6 Xe magot foghat munkára, a memória-adatsín 96-bitről 64-bitre csökken, a memória kapacitása pedig 6 GB-ról 4 GB-ra mérséklődik. Ezek alapján az új videokártya nagyjából arra lesz jó, hogy az alap GPU gyorsítást biztosítsa, komoly teljesítményre nem számíthatunk.

Az alacsony profilú kivitelben érkező Arc A310 a kis teljesítmény jóvoltából külön PCI Express tápcsatlakozót sem igényel, elketyeg majd a PCI Express slot által biztosított 75 W-os teljesítményből. A gyártói weblap egyébként eléggé ellentmondásos, már ami a technikai paramétereket illeti, ugyanis egyes helyeken 2000 MHz-es, míg egy másik oldalon 2100 MHz-es Game Clock órajelről tesz említést, a PCI Expres 4.0-s slot esetében pedig x16-os sávszélességről ír, pedig a gyorsabb Arc A380 is csak PCI Express 4.0 x8-os csatolót használhat. Az utolsó furcsaság az, hogy a TDP keretet 75 W-ban állapították meg, csak úgy, ahogy az Arc A380 esetében, pedig a kisebb teljesítményhez kisebb fogyasztás társulhat, legalábbis elméletben.

Galéria megnyitása

Az sem derült még ki, hogy az új videokártya pontosan mikor jelenik meg, illetve a várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban sincs még információ. Egyelőre az Intel AIB partnerei sem mutattak még be Arc A310 alapú videokártyákat, ám ez napokon vagy heteken belül változhat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére