Lehúzza a rolót a YouTube üzenetküldője

A Google nem indokolta a döntést, sok a panaszos felhasználó.

Lehúzza a rolót a YouTube üzenetküldője

A Google az utóbbi időben több szolgáltatásától is búcsút mondott, és a jelek szerint még nincs vége a „takarításnak”. A vállalat hamarosan megválik attól a csevegő funkciótól, ami a YouTube-on belül könnyítette meg a felhasználók életét, ha például egy videót szerettek volna megosztani, esetleg kibeszélni.

A YouTube-on nagyjából kettő éve lehet közvetlenül üzeneteket küldeni a felhasználóknak, de igazából ezt aránylag kevesen használják. Az emberek a jelek szerint sokkal inkább a direkt üzenetküldésre specializálódott szolgáltatásokat részesítik előnyben, akkor is, ha éppen valamilyen videót szeretnének megosztani a másikkal. Kezdetben még volt is némi lendület a YouTube csevegőjében, de hamar kiszökött a szél a vitorlájából. Hiába van elképesztő mennyiségű néző a videomegosztón, nagyon kevesen vannak, akik rendszeresen, rendeltetésszerűen használták ezt a funkciót. Talán éppen ezért a vállalat szeptember 18-án kivonja a forgalomból az kommunikációs csatornát.

Galéria megnyitása

A megszűnés hírét persze viszonylag sok felhasználó szomorúan fogadta, és sokan jelezték a hivatalos beszámoló alatt, hogy örülnének neki, ha a Google mégsem dobná ezt a fejlesztést. Viszont a panaszos hangok aligha fognak ebben az esetben meghallgatásra találni, szinte biztosra lehet venni, hogy a YouTube a fent jelzett időpontban megválik majd az üzenetküldő lehetőségtől.

Konkrét indoklás nem igazán érkezett a döntést illetően. Egyes feltételezések szerint annak köszönhetően mond búcsút ennek a cég, mert ez is egy támadási felület volt, amit sokan használtak a felhasználók zaklatására. És bár a fejlesztők létrehozhattak volna olyan eszközöket, amikkel a zaklatók ellen fel lehet venni a küzdelmet, valószínűleg az alacsony aktivitás mellett ez sosem térült volna meg a YouTube számára.

A vállalat kijelentette, hogy az a célja, hogy a publikus kommunikációt részesítse előnyben, ami egyrészt élénkíti a közösségi életet, másrészt átláthatóbb és felügyelhetőbb. Éppen ezért a felszabaduló erőforrásokat ezeknek a lehetőségeknek (megosztás, hozzászólás, stb…) a továbbfejlesztésére fogja átcsoportosítani.

A YouTube a csevegő megnyitásakor mindenkinek felhívja a figyelmét arra, hogy a szolgáltatás már csak szeptember 18-ig használható. És a megszűnéssel kapcsolatosan egy részletes tájékoztatással szolgáló aloldalt is nyitott. Itt az is kiderül, hogy a csevegőnek néhány funkciója már most sem működik, például videókat már nem lehet rajta keresztül terjeszteni. És van egy leírás arra vonatkozóan, hogyan lehet egyszerűen kimenteni a korábbi csevegéseket, ha azokra igényt tart az ember.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap