Shop menü

LEHALTAK AZ IPHONE-OK AZ IOS 17.3 BÉTÁTÓL, AZ APPLE VISSZAVONTA A FRISSÍTÉST

Sok felhasználó számolt be arról, hogy a legfrissebb iOS béta után a készüléke megakadt a rendszer betöltésnél, és semmit nem tudtak ez ellen tenni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Lehaltak az iPhone-ok az iOS 17.3 bétától, az Apple visszavonta a frissítést

Az Apple kapcsán az utóbbi időben voltak olyan hírek, miszerint a fejlesztőket arra állították rá, hogy a rendszer stabilitásán dolgozzanak még ahelyett, hogy már az iOS 18-ra fókuszálnak. Sok hiba volt az iOS 17-ben, és most az iOS 17.3 bétával a jelek szerint egy olyan hibát is sikerült előidézni, ami „téglásítja” a mobilokat.

A béta szoftvereket nagyon sokan telepítik a készülékeikre, mert nem akarják kivárni, míg ezek elkészülnek, de ennek továbbra is megvannak a veszélyei. A múltban számos példa volt arra, hogy az iOS béta kellemetlenségeket okozott a felhasználóknak, és most is sikerült az Apple-nek egy ilyen esetbe belefutnia. A vállalat azonnali hatállyal leállította az iOS 17.3 béta és az iPadOS 17.3 béta OTA terjesztését, és eltávolította ezeket a fejlesztői központból, szóval már a manuális letöltésre sincs lehetőség.

Fórumokon, közösségi oldalakon egyaránt megszaporodtak a napokban azok a visszajelzések, amik az iOS 17.3 hibájáról számoltak be. Egészen pontosan az iOS 17.3 beta 2 idézte elő a jelenséget, ami január 3-án vált elérhetővé. Az Apple elmondás alapján „kis mennyiségű készüléket” érintett a hiba, de pontos számot erről nyilván nem lehet tudni, és a felhasználói visszajelzések alapján egyáltalán nem úgy tűnik, mintha tényleg csak elvétve okozott volna hibát az új béta.

Galéria megnyitása

Hivatalosan nem beszélt arról az Apple, hogy mi okozta a hibát, valószínűleg vizsgálja az eseteket a vállalat. Bízunk abban, hogy azért majd ad erről némi tájékoztatást, de mivel egy béta esetében történt a probléma, így benne van a pakliban, hogy nem fog erre komolyabb figyelmet szentelni, hanem csak javítja a dolgot és halad tovább.

Feltételezés már van arra vonatkozóan, hogy mi lehetett a probléma, illetve hogy milyen esetben kerültek a frissített iPhone-ok beragadt bootolási állapotba. Az a hír járja, hogy ott következett be probléma, ahol a mobilon aktív volt a Koppintás hátul néven futó funkció. Ezt azonban nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni, mert vannak olyanok, akik gond nélkül fel tudták tenni a frissítést, miközben használják a Koppintás hátul funkciót.

A legtöbb meghibásodásról szóló beszámoló iPhone 14 és 15 tulajdonosoktól érkezett. Eléggé ködös a történet, de igazából mindegy is, hogy mi okozta a problémát, a lényeg az, hogy az Apple ezúttal határozottan gondoskodott a további esetek megelőzéséről. Akik pórul jártak, azoknak sajnos csak egy rendszervisszaállítás segíthet.

Jó hír, hogy a visszaállítást meg lehet úszni a felhasználói adatok elveszítése nélkül a beszámolók szerint, nem kell minden adatot törölni a visszaállítás során. Elegendő egy számítógépet használva visszatelepíteni az iOS 17.3 első béta kiadását a megfelelő IPSW letöltésével, ez még decemberben jelent meg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére