Shop menü

LEÉPÍTÉSBE KEZD A DISCORD (IS)

A kommunikációs platform átszervezésekkel egybe kötve szünteti meg több munkavállaló pozícióját.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Leépítésbe kezd a Discord (is)

A Discord felhasználói tábora folyamatosan növekszik, de a vállalat a többi közösségi szolgáltatáshoz hasonlóan igyekszik szorosabbra húzni a nadrágszíjat. Ahogy Mark Zuckerberg fogalmazott: „a hatékonyság éve” lesz az idei. A Metánál ez igazából jól működik, és minden bizonnyal a Discord is próbálja jobban megfogni a bevételeket.

Korábban a Discord elsődlegesen a gamer közösséget szolgálta ki, de ma már szélesebb közönség használja, például az iPonnak is van már egy csaknem 6000 felhasználónak otthont adó közössége. A platform folyamatosan növekedik. Sajnos túl részletes statisztikák nincsenek arról, hogy mennyien használják, de az idei évre már átlépte a regisztráltak száma a 300 milliót, az aktív tagok tábora pedig túl van a 150 millión. De ettől függetlenül most kénytelen valamelyest csökkenteni a foglalkoztatottak körét.

Az Insider beszámolója szerint a munkavállalók nagyjából 4 százalékának kell új munkahely után nézni.

Már korábban is lehetett pletykákat hallani arról, hogy leépítésre készül a Discord, és most ezek a híresztelések hivatalos megerősítést nyertek. A Discord nagyon sok lehetőséget biztosít, és egészen szerteágazó funkciókkal szolgál, ha mindent figyelembe veszünk. Hatalmas a potenciál benne, de ennek ellenére nem különösebben nagy csapat fejeszti. Áprilisi információk alapján nagyjából 900 fős a foglalkoztatottak létszáma.

Az elbocsájtási akció keretében nagyjából 40 munkahely megszűnésével lehet számolni. A döntéshez közel álló forrás azt nyilatkozta az Insider újságírójának, hogy az átszervezések révén úgy lesznek a csapatok átalakítva több részlegen is, hogy a vállalat működésére nem lesz hatása ennek a lépésnek. Persze ez azért nem olyan meglepő, hiszen nem olyan nagy arányban érinti a döntés a céget, mint ahogy azt korábban a Meta, a Twitter vagy éppen a Microsoft esetében láthattuk.

Galéria megnyitása

Állítólag a legjelentősebben a marketing csapatot fogja érinteni a szervezeti átalakítás és a létszám csökkentése. Sok ember fog átkerülni más munkakörbe is, ez már az átszervezések természetes velejárója. Természetesen a vállalat mindent mérlegelt, és az elmúlt időszak változásaira reflektálva szabja át a marketinges és egyéb részlegeket.

A vállalat szóvivője megerősítette a leépítés tényét, és igyekezett hangsúlyozni, hogy minden rendben van a Discord háza táján. „Az a célunk, hogy fenntartsuk a hosszútávú növekedést üzleti és más szempontokból is, hogy elérjük a komolyabb céljainkat.” Hozzátette a szóvivő azt is, hogy senkit nem fognak az út szélén hagyni. „Azon leszünk, hogy minden érintett dolgozónk számára megfelelő támogatást biztosítsunk anyagi és minden egyéb szempontból egyaránt.”

Galéria megnyitása

A platform egy ideje más videostreaming lehetőséget is biztosít, és éppen mostanában lehetett olyan híreket hallani, hogy már konzolokról is lehetőség lesz közvetlen stream indítására. Ez mindenképpen egy nagyszerű hír, és egyebek mellett erről is beszélgettünk a legutóbbi GeekOK podcast adásunkban. Továbbá tavaly óta a Discord bizonyos esetekben már bevételszerzési lehetőséget is biztosít. Már olyan opció is van, hogy fizetőfal mögé lehet tenni tartalmakat, és így tovább.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére