Különleges funkciót tesztel az Spotify

Különleges funkciót tesztel az Spotify

A Spotify a világ legnagyobb zenestreaming szolgáltatója, és azon túl, hogy folyamatosan növeli a dalok kínálatát, próbál egyéb apró fejlesztéseket is belecsempészni az alkalmazásba. A vállalat most egy olyan lehetőséget tesztel, ami a felépítését tekintve nagyon hasonlít az Instagram Történetekre, de más célt szolgál.

A Spotify legfrissebb kiadásában szúrták ki többen, hogy Storyline néven egy teljesen új felületet biztosít néhány zeneszám alatt. A Storyline esetében kártyák jelennek majd meg, amikre az előadók írhatnak olyan információkat, amik kapcsolódnak valamilyen formán a zenékhez, például a keletkezésük körülményeit írják le. Képeket is be lehet szúrni a kártyák háttereként. A Spotify korábban már a Geniusszal közösen biztosított olyan opciót, ahol a dalszövegekkel kapcsolatos leírást lehetett olvasni, ez a „Behind the lyrics” névre hallgatott, és lényegesen egyszerűbben működött, mint a mostani újítás.

Galéria megnyitása

A Storyline esetében fontos, hogy ezt az előadók maguknak szerkeszthetik, állíthatják össze, így nem kell attól tartani, hogy pontatlan információk fognak megjelenni, ami a „Behind the lyrics” esetében azért néhány alkalommal előfordult. A Spotify friss funkciója az aktuális lejátszás képernyőjén lesz látható, és az éppen futó zenéhez fog kapcsolódni. Ezt alulról lehet majd felgörgetni. A Storyline-nál megfigyelhető azonnal, hogy mennyi kártya van feltöltve, mert egy csík fog jelölni minden kártyát, és ezek automatikusan lépdelnek egy bizonyos idő elteltével, de a felhasználó megállíthatja a történetet, és lapozhat is előre vagy vissza, ha jobban akar haladni, esetleg újra átolvasná a kártyákat. A Spotify Storyline még a dalszövegek részletének kiemelését is lehetővé teszi, így egy-egy sorhoz is fűzhet kommentárt a szerző/előadó.

Egyelőre még csak maroknyi zene alatt van Storyline, és néhány kiemelt országban mutatja ezt a felületet a Spotify alkalmazás, de ha jól vizsgázik a funkció, akkor valószínűleg gombamód szaporodni kezdhet a tartalom, és széles körben is hozzáférhetővé válik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap