Különleges dobozt kaphat a Core i9-9900K

Az Intel a jelek szerint megirigyelte az AMD RYZEN Threadripper sorozatának dobozát, így új csúcsprocesszorához különleges csomagolást terveztek a szakemberek.

Különleges dobozt kaphat a Core i9-9900K

Az Intel kilencedik generációs Core sorozatú processzorainak rajtja már nem lehet túl messze, hiszen az újdonságok kezdenek felbukkanni a különböző webáruházak kínálatában, igaz, az még mindig nem tudható, pontosan mikor lehet őket ténylegesen is megvásárolni.

A Core i9-9900K nemrégiben feltűnt az Amazon amerikai webáruházában, ahol 582,5 dolláros áron szerepel, de egyelőre még csak előrendelésben kapható, vagyis akkor szállítják le a megrendelőknek, ha a hivatalos rajtra is sor kerül. Az új processzor legfontosabb tulajdonságai már így is ismertek, hiszen ezekről korábban lehullott a lepel, ahogy azt már megírtuk. Az alábbi táblázatban a három érkező „K”-s modell legfontosabb tulajdonságai szerepelnek.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása Dodekaédert formáz a Core i9-9900K doboza A csúcson helyet foglaló Core i9-9900K várhatóan egy extravagáns dobozt kap, csak úgy, mint korábban az AMD RYZEN Threadripper sorozatának tagjai – a jelek szerint az AMD gyakorlatát utánzásra méltónak találta az Intel vezetése. A Core i9-9900K doboza egy 12 egyforma lappal rendelkező dodekaédert formáz, amely egy nyitható lapon keresztül biztosít hozzáférést a benne lapuló processzorhoz. Az igényes csomag processzorhűtőt a jelek szerint nem tartalmaz majd, de ez ebben a kategóriában nem túl nagy meglepetés.

A 8 maggal és 16 szállal rendelkező processzor 3,6 GHz-es alap- és 5 GHz-es maximális boost órajelen ketyeg majd. Az 5 GHz-es órajel csak 1 vagy 2 mag terhelése esetén marad érvényben, 4 mag terhelésekor már 4,8 GHz-es, 6 vagy 8 mag terhelésekor pedig 4,7 GHz-es maximális boost órajelre számíthatunk. Az új processzor 95 wattos TDP kerettel érkezik, LGA-1151-es processzorfoglalatba illeszkedik, és egy UEFI Firmware frissítést követően a Z370-es alaplapokkal is kompatibilis lesz. Az Intel viszont inkább az érkező Z390-es alaplapokat ajánlja majd legújabb processzoraihoz.

Jó hír a tuningban gondolkodók számára, hogy ezeknél a processzoroknál már indium alapú forrasztás kap helyet a lapka felülete és a hőt átvevő kupak között, nem pedig gyenge minőségű paszta, mint eddig.

Galéria megnyitása Ilyen a dodekaéder (Forrás: Wikipédia) Ez jelentősen javítja a hőátadás hatásfokát, plusz a tuning eredményességéhez is nagyban hozzájárul. A forrasztott kupakot a jelek szerint csak a „K” jelölésű processzorok kapják meg, azok ugyanis szorzózár-mentes kivitelben érkeznek, így kiváló tuningalanyok lehetnek. Néhány tuningeredmény korábban már ki is szivárgott, ám ezeket egyelőre illik távolságtartóan kezelni.

Hogy végül mikor jelennek meg az Intel 9. generációs Core sorozatú processzorai? Mivel a korábbi pletykák alapján októberi megjelenésre lehet számítani, így az elkövetkező hetek folyamán jó eséllyel elrajtolhatnak.

Galéria megnyitása

Az már egy másik kérdés, hogy a rajt formális vagy valós lesz-e, ugyanis a 14 nm-es csíkszélességgel dolgozó gyártósorok leterheltsége miatt egyes processzorokból már hiány alakult ki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap