Core i7-9700K léghűtéssel 5285 MHz-en?

Egy érdekes beszámoló látott napvilágot, ami jó hír lehet a leendő Core i7-9700K tulajdonosok számára, ám valami azt súgja, valahol hibádzik a beszámoló.

Core i7-9700K léghűtéssel 5285 MHz-en?

Az Intel októberben érkező kilencedik generációs Core processzoraival kapcsolatban szinte folyamatosan érkeznek a pletykák, illetve a friss információk. Nemrég megcsodálhattuk, mi lapul a Core i9-9900K hővezető sapkája alatt, így kiderült, valóban forrasztás veszi át a korábbi hővezető paszta helyét, aminek sokan örülnek. Most pedig a Core i7-9700K került a középpontba, ugyanis az EXPreview beszámolója szerint az újdonság léghűtéssel is képes 5,3 GHz-es magórajel elérésére, méghozzá stabilan, minden processzormagot és a HT támogatást is aktiválva. Noha az eredmény örömtelinek tűnik, felmerülnek azért kétségek is a teljesítménnyel kapcsolatban.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A kissé alacsony felbontású, nem túl éles fotók alapján a Core i7-9700K processzort egy egyszerű egyventilátoros, DeepCool GamMaxx 400-as processzorhűtőre hasonlító megoldás tartotta hűvösen, az viszont nem derült ki, hogy a processzor pontosan milyen alaplapba került. A CPU-Z kép alapján 1,215 Voltos üzemi feszültség és 53x-os szorzó beállításával sikerült egészen 5285,74 MHz-es órajelig eljutni, ami igen szép eredménynek tűnik, hiszen az előző generáció tagjainál az 5200 MHz-es szint átlépéséhez legalább egy kompakt folyadékhűtő bevetésére volt szükség. A jelek szerint ennyit számít a forrasztott IHS.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap