Core i9-9900K sapka nélkül

A művelet során megerősítést nyert: a csúcsprocesszor biztosan forrasztott kupakkal kerül az üzletek polcaira.

Core i9-9900K sapka nélkül

Az Intel kilencedik generációs Core sorozatú processzorai a korábbi pletykák szerint már nem hővezető pasztát, hanem forrasztást használnak a lapka felülete és a hőátadó sapka között, ami mind átlagfelhasználás, mind pedig tuning esetén kedvezőbb, hatékonyabb hőátadást nyújt, mint paszta alapú társa. A pletykát nemrégiben egy Intel dokumentum is megerősítette, most pedig az XFastest munkatársai is utánajártak a dolognak: egyszerűen megskalpoltak egy Core i9-9900K processzort.

A folyamat végén eléjük táruló látvány alapján egyértelmű, hogy az új processzoroknál tényleg forrasztásra állt át az Intel, ami mindenképpen jó hír. Az egyelőre rejtély, hogy a forrasztás mindhárom új processzornál elérhető lesz-e, vagy csak a két csúcsmodellre korlátozódik – a csúcsmodellek között egyébként a Core i9-9900K és a Core i7-9700K foglal helyet, de egy Core i5-9600K modell is érkezik.

Az új processzorok alapját a Whiskey Lake-S lapka adja, amelynek területe nagyjából 178 négyzetmilliméter, vagyis a 150 négyzetmilliéteres Coffee Lake-S lapkához képest 28 négyzetmilliméterrel nagyobb lesz. Ez annak köszönhető, hogy kettővel több processzormag és 4,5 MB-tal több L2 és L3 Cache foglal helyet a lapkán. Érdekesség, hogy a hatmagos Coffe Lake-S szintén hasonló mértékben, 25 négyzetmilliméterrel növekedett anno a négymagos Kaby Lake-S lapkához képest. A 14 nm++ gyártástechnológiával készülő Whiskey Lake-S lapkák várhatóan nem kapnak majd új iGPU-t, valamint egyéb komponensek terén sem számítunk komolyabb változásra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap