Külön oldalt kapnak Facebookon az emlékek

Külön oldalt kapnak Facebookon az emlékek

A Facebook régóta fordít arra figyelmet, hogy a felhasználók régi emlékeit megmutassa, amikor azoknak valamilyen aktualitása van. Gondolhatunk itt születésnapi köszöntőre, egy barátság kezdetének évfordulójára vagy szimplán csak olyan dologra, ami évekkel korábban történt az adott napon. Most a Facebook tovább fejleszti az emlék gondozását, és egy külön lapot hoz létre Memories címszó alatt.

A Memories aloldal az „Ezen a napon” (On This Day) menüpont helyét veszi át és bekerül alá több emlékekkel kapcsolatos tartalom is. A Facebook kimutatásai szerint a felhasználók nagyon szívesen tekintenek vissza a korábbi eseményeikre, a vállalat adatai alapján 90 millió felhasználó kattintott rendszeresen az „Ezen a napon” menüre.

A közösségi oldal hivatalos közleménye alapján négy fő szekció fut majd a Memories aloldalon belül. Itt lesznek a jövőben megtalálhatóak azok a tartalmak, amik korábban az „Ezen a napon” menüben voltak, szóval nem kell attól tartani, hogy az átalakításokat követően ennek nyoma veszne. Itt láthatóak majd azok a bejegyzések, amik a korábban köttetett barátságokra emlékeztetik a felhasználókat, és ahogy azt már megszokhattuk, a kapcsolathoz köthető képekből, bejegyzésekből egy megosztható videós összeállítást is létrehoz a Facebook. A Memories felületén fognak megjelenni azok a mozgóképes válogatások is, amik például az elmúlt hónap legfontosabb eseményeit ölelik fel. És itt lesznek csokorba szedve azok az emlékek is, amik az alatt történtek, hogy a fiók tulajdonosa nem nyitotta meg a Memoriest.

Galéria megnyitása

Az új aloldal a Facebook weblapjának a felületén, a bal szélen lesz megtalálható, az okostelefonos alkalmazásban pedig a jobb alsó sarokban levő gombot, majd a „Továbbiak” menüpontot kell hozzá megérinteni, és ott lesz megtalálható. A későbbiekben elképzelhető, hogy előkelőbb helyre emelni a Facebook, de egyelőre ilyen elérési út vezet hozzá. (A webes link egyébként nagyon egyszerűen érhető el: facebook.com/memories.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward