Külön alkalmazást készített gyerekeknek a Spotify

A Spotify Kids speciális kínálattal szolgál majd a kifejezetten fiatal felhasználók számára.

Külön alkalmazást készített gyerekeknek a Spotify

A piacvezető zenestreaming szolgáltatás lendületesen növekedik, és folyamatosan olyan fejlesztésekben gondolkodik, amivel még tovább tudja hizlalni a felhasználói táborát. Ennek érdekében jöhetett létre a Spotify Kids is, ami a nevének megfelelően egy olyan applikáció, ami kifejezetten gyermekeknek szolgál zenelejátszásra.

Már elérhető a Spotify Kids, de egyelőre még csak Írországban, és az alkalmazás jelenlegi állapotában a nyelvtámogatás is limitált. Erről a programról azt lehet tudni, hogy nagyjából hatezer dal található a kínálatában, ami folyamatosan bővülni fog. A Spotify nem szeretne problémás helyzetekbe kerülni a kiskorúak kiszolgálása okán, éppen ezért rendkívüli odafigyelés mellett, gondosan válogatott listákat hozott létre az újdonság keretében. A vállalat szerkesztői rutinosak már a lejátszási listák készítésében, hiszen száznál is több „gyári” lista van a Spotify-on. És a szakemberek a tapasztalatukat felhasználva gondoskodtak a Spotify Kids zenekínálatának az összeállításáról.

Galéria megnyitása

A fiatalabb gyerekek számára olyan dalokat fog nyújtani a rendszer, mint például a meséknek, régi és új rajzfilmeknek a jellegzetes, fülbemászó zenéi. Az ilyen daloknál biztosan nem okoz problémát például a szöveg, nem fog káros tartalomba futni a csemete. A kicsit idősebb gyerekeknek pedig már olyan popdalokat is enged majd lejátszani, illetve elérni a Spotify Kids alkalmazás, amik nagy népszerűségnek örvendenek az ifjak körében. Példának okáért említetünk itt olyan előadókat, mint Taylor Swift, Ariana Grande vagy Bruno Mars. A lényeg az, hogy az explicit tartalmak teljesen ki lesznek zárva, kicsit durvább szövegű, érzékeny témákról szóló vagy félreérhető utalásokat tartalmazó számok nem lesznek a Spotify Kids kínálatában.

Bár azt még nem lehet tudni, hogy miként fog terjedni a Spotify Kids, azt már előre vetítette a vállalat, hogy a különböző régiók számára eltérő zenei listák készülhetnek. Valószínűleg a változó nyelvekhez is próbál majd igazodni a Spotify a válogatások összeállításakor. És azt is figyelembe fogja venni, hogy az adott országban éppen mi számít népszerűnek, tehát próbálja követni a trendeket is. Ez azért fontos, mert amennyiben a gyerekek nem valóban populáris zenéket hallanak, lemaradnak ezekről, akkor nagyobb vágyódást érezhetnek majd arra, hogy máshol keressék a zenelejátszási lehetőséget. Maga a program teljesen máshogy néz ki, mint az átlagos Spotify app, állítólag több mint 2 éve dolgozott már azon a cég, hogy egy ilyen megoldással álljon elő.

Galéria megnyitása

A Spotify Kids érkezésének a pozitívumait a szülők a saját bőrükön is megtapasztalhatják majd, mert ha eddig a gyerek az általuk használt fiókot használta arra, hogy alkalmanként meghallgassa a Jégvarázs és más mesék betétdalait, akkor a rendszer óhatatlanul belekevert néha egy-egy „Disney slágert” is az E Heti Kalandba és a napi mixekbe. Szóval mindenki jól járhat ezzel az újítással.

Üröm az örömben, hogy a Spotify Kids nem használható ingyenesen. Ez azért van így, mert az alkalmazásához mindenképpen kell lennie hozzárendelt szülőnek, és ezt pedig a Premium Family csomagon belül lehet beállítani. Szóval nem is az olcsóbb előfizetést, hanem a drágábbat igényli. A Premium Family 15 euróba kerül Írországban, ahol először elérhető lett ez az alkalmazás, mi egy kicsit jobb helyzetben vagyunk, Magyarországon ugyanis 8 euróból megúszható a havidíj.

Természetesen a Premium Family csomag minden előnyét ki lehet használni akkor is, ha valaki csak a Spotify Kids miatt szánja el magát az előfizetésre. Ennek köszönhetően jobb minőségű zenelejátszásra nyílik lehetősége az embereknek, menthetőek a zenék, és az sem utolsó szempont, hogy összesen 6 felhasználói fiókot lehet összeboronálni egy Premium Family előfizetés alá, és mindenki reklámok nélkül élvezheti ezen belül a kedvenc dalait. (Ebből következik, hogy a Spotify Kids teljesen reklámmentesre lett tervezve.)

A Spotify Android és iOS operációs rendszerre szabott verziót is készített a Kids applikációból, hogy még szélesebb közönséget érhessen el ezzel. És egy egyedi felhasználási szabályzatot is létrehozott, ami teljes mértékben meg fog felelni a GDPR és a COPPA előírásainak. A szolgáltatás nem fogja gyűjteni a lokációs adatokat, átláthatóan kezel majd mindent, ami a rendelkezésére áll, szükséges a működéséhez, és a felhasznált információkat bármikor nyomtalanul lehet törölni. Ezekre a dolgokra nagyon oda kell figyelnie a vállalatnak, ha nem szeretné, hogy nagyobb kára származzon ebből, mint haszna, ugyanis könnyen össze lehet gyűjteni nagyobb büntetéseket a szigorított szabályozások megszegésével.

Spotify Kids: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap