Kukázza az Allót a Google

Kukázza az Allót a Google

A Google 2019 elején több olyan szolgáltatást és lehetőséget is felszámol, ami lényegében kihasználatlanul áll vagy csak nagyon kicsi táborral bír, és most kiderült, hogy erre a sorsra jut az Allo is. Hivatalos blogbejegyzésben számolt be arról a Google, hogy miként alakul a kommunikációs szolgáltatásainak a sora a továbbiakban, és ebből derült ki, hogy az Allónak már nincs sok hátra.

A Google 2016-ban rántotta le a leplet az Allóról és a Duoról. Az előbbi a szöveges csevegéseket helyezte előtérbe, az utóbbi pedig kizárólag a videobeszélgetésekre koncentrálva született meg. Az Allo szekerét meglehetősen nagy lendülettel indította a Google, például ebben lehetett először kihasználni az Assistant digitális segítő szolgáltatást, de ez sem lett elég ahhoz, hogy lecsapjanak rá a felhasználók. A kudarcot a Google már az év első felében elkönyvelte, és szép csendben elkezdte átemelni az Allo számára létrehozott funkciókat a Messages üzenetkezelőbe. A Messages sem egy átütő siker, de ezt legalább a készülékgyártóknak és a szolgáltatóknak köszönhetően már több mint 175 millióan használják havi szinten nézve. A Google egyébként már egy ideje nem is fejleszti az Allót, szóval nem érhette meglepetésként a felhasználókat a friss hír.

Galéria megnyitása

A keresőóriás erőfeszítéseinek árán mostanra már az androidos Messages megörökölte az Allótól például a Smart Reply-t, ami lehetővé teszi, hogy mesterséges intelligencia által generált üzenetekkel válaszoljanak az emberek a beszédpartnerüknek. Ez a funkció minden esetben egyszerre több válaszüzenetet is képes generálni, melyeket egyetlen érintéssel lehet visszaküldeni. Van már GIF támogatás is ebben a kommunikációs alkalmazásban, és ami ennél sokkal fontosabb, hogy biztosított a személyi számítógépek támogatása. Ez utóbbit egy webes felület létrehozásával oldotta meg a Google, amit rendkívül egyszerűen, jelszó és felhasználói név nélkül lehet kezelni.

Az Allo jelen állás szerint 2019 márciusáig fog üzemben maradni, és a Google lehetőséget nyújt arra, hogy mindenki exportálja a beszélgetési előzményeit, ne vesszenek el a személyes adatok. A keresőóriás egy leírással is szolgál azoknak, akik szeretnék elmenteni az üzenetváltásaikat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap