Közös zenehallgatási opciót készít a Spotify

Közös zenehallgatási opciót készít a Spotify

A Spotify mostanra egy nagyon összetett szolgáltatássá nőtte ki magát, ha a zenehallgatástól van szó. És a napokban olyan információ látott napvilágot, miszerint a fejlesztők már dolgoznak egy olyan lehetőségen, ami lényegében a beépített „közösségi zenehallgatásra” szolgál.

A híres-hírhedt Jane Manchun Wong szúrta ki a fejlesztés alatt álló Spotify kiadásban, hogy új megosztási lehetőség bukkant fel az eszközök kapcsolódására szolgáló részen. Ennek a megoldásnak köszönhetően több felhasználó tudja majd ugyanazt a zenét hallgatni valós időben, szóval még időben is ugyanazon a ponton fognak tartani a zenék a lejátszásban. Ezt a közösségi zenehallgatást elképzelhető, hogy a közösségi videózási lehetőség ihlette, amivel több szolgáltatás is kísérletezik, és például a Facebookon már egy ideje elérhető a funkció Videóparti néven.

Galéria megnyitása

Az újítás használatához a fejlesztés alatt álló applikációnál be kell lépni a kapcsolódó eszközök menedzselésére szolgáló felületre, ahol a „Connect with friends” szekciót kell keresni. Itt lehet látni a Spotify egyedi grafikus kódját, amit a kapcsolódni kívánó barátnak le kell fotóznia a társításhoz. Ezt a kód alatt található „Scan Code” gomb megnyomását követően lehet megtenni.

Illetve arra is lehetőséget fog nyújtani ez a felület, hogy a hagyományos módon megossza a felhasználó az ismerőseivel a kapcsolódáshoz szükséges információt. Amikor a kapcsolat létrejön, onnantól mindkét fél egyenrangúan tudja kezelni a lejátszást, lejátszási listát, nem számít, hogy ki kezdeményezte a közös zenehallgatást.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy a Spotify egyébként nem most először nyújt olyan lehetőséget, hogy több felhasználó ugyanazt a zenét hallgathassa. Tudniillik tavaly a vállalat partnerkapcsolatra lépett a Discorddal, és ennek köszönhetően a beszélgetési csatornákon belül lehet ugyanazt a zenét hallgatnia több embernek. Persze a mostani funkció egészen más módon valósítja meg a közösségi zenehallgatást.

Arról nincs információnk, hogy a Spotify vajon mikor teszi majd mindenki számára elérhetővé ezt a hasznos funkciót; remélhetőleg nem kell már rá sokáig várni. Az Engadget megkereste a hírrel a céget, de az csak annyit mondott, hogy mindig tesztel olyan újításokat, amikkel az élményen próbál javítani, de ennél több infóval pillanatnyilag nem szolgálhat.

Spotify: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap