Középkategóriás Galaxy-kra is elkészült Android 10

A vártnál jóval előbb frissült néhány készülék a One UI 2.0-ba csomagolt Android kiadásra.

Középkategóriás Galaxy-kra is elkészült Android 10

Igencsak kellemes meglepetés érhette a napokban a Galaxy M-szériás mobilokat használókat, ugyanis a Samsung elkezdte ezeket a készülékeket frissíteni. Vannak már olyan gyártók, akiknél frissült középkategóriás mobil, de a Samsungnál eddig csak a Galaxy S10 vonal kapott Android 10-et, még a Galaxy Note10 is kimaradt ebből.

A Samsung szokás szerint a One UI 2.0 grafikus felhasználói felülettel együtt indította útjára a főverziós frissítést, egészen pontosan One UI Core 2-ről beszél itt a vállalat. És külön ki lett emelve a kiadási jegyzékben, hogy a telepítést követően néhány alapvető applikációt manuálisan kell majd frissíteni, szóval érdemes erre ügyelnie a felhasználóknak.

Galéria megnyitása

Olyan újdonságokkal kell számolnia a Galaxy M20 és Galaxy M30 tulajdonosoknak, mint a továbbfejlesztett sötét mód megjelenése. Itt a Samsung alaposan optimalizált már mindent arra, hogy megfelelően nézzen ki a sötét mód bekapcsolását követően is. Változik a szövegek színe, de még a hátterek árnyalata is. A Galaxy M30-nál kettő, portrés funkciót elvette a Samsung, de lesznek újdonságok is a készülékeken.

Az ikonok letisztultabbak lettek, és a rendszer színvilágát is finomították a tervezők a One UI 2.0 esetében. A grafikus felületet úgy fejlesztette tovább a vállalat, hogy több hely legyen a hasznos tartalmak számára, több ponton is történtek olyan módosítások, amik az elvesztegetett képernyőfelület ellen vannak. És a cég szeretné elérni, hogy már a gesztusvezérlésre szokjanak át az emberek, ami az Android 10-től kezdve már tényleg egészen jól teszi a dolgát szinte minden esetben. Az egy kezes mód eddig is volt a One UI-nál, de itt elvileg még jobbra sikerült ezt felpolírozni.

Az üzemidő is javulhat majd a mobiloknál a frissítés után, annak köszönhetően, hogy a rendszer képes lesz több információval szolgálni a telep kapcsán. Pontosabban követhető majd az, hogy hova illantak el a százalékok az akkuból. A névjegyeknek már lesz egy szemetese, ahonnan 15 napig minden törölt kontakt visszaállítható a végleges törlés előtt. A Digitális jólétet illetőleg pedig kiemelhető, hogy már beállíthatóak célok a mobilhasználat csökkentésére, befutott a Fókusz mód, amivel ki lehet iktatni a készülékek zavaró tényezőit adott időre. És a szülői felügyelet még hatékonyabb lett.

A frissítés a decemberi biztonsági frissítést tartalmazza, ahogy a Galaxy S10 széria esetében is. A Samsung a javításcsomagok terjesztését mindig komolyan veszi, és a jelek szerint a középkategóriás okostelefonokra is igaz ez, nemcsak a csúcsmodellek esetében.

A visszajelzések szerint Indiában indult el a Galaxy M20 és a Galaxy M30 modellekre az Android 10. Mivel 1 GB-nál nagyobb frissítési csomagról van szó a Galaxy M20 és a Galaxy M30 esetében is, így a telepítés megkezdése előtt körültekintően kell eljárni, ajánlott megfelelő hálózati kapcsolatról és 50 százalék feletti töltöttségi szintről gondoskodni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap