Közepes mobilok kaptak jelentős frissítést a Samsungnál

Ezúttal egy korábbi Galaxy J-szériás eszköz, és a Galaxy A30 került a terítékre.

Közepes mobilok kaptak jelentős frissítést a Samsungnál

A Samsung meglehetősen belelendült az Android 9.0 frissítések terjesztésébe, ami remek hír, és ennek köszönhetően most arról számolhatunk be, hogy már a Galaxy J7 Pro felhasználók is megkapják ezt a kiadást. Ez a frissítést azért is érdekes, mert az első olyan középkategóriás Samsung, ami még 2018 előtt mutatkozott be, és most Android Pie-ra vált.

Mint eddig minden esetben, amikor a Samsung az Android 9.0 operációs rendszerre frissített egy mobilt, most is a One UI grafikus felhasználói felület került bevetésre. Ami természetesen különösen jó hír, mivel ez az Android újításain felül rengeteg egyéb extrával is szolgál. A Galaxy J7 Pro például már ezáltal kap egy olyan rendszerszintű éjszakai módot, ami rengeteg területre kiterjed, és egyébként is kifejezetten jól témázható lett a One UI. Ezt úgy alkotta meg a Samsung, hogy kényelmesen lehessen kezelni, ezért szinte minden fontosabb gomb a kijelző alsó felén fog megjelenni, így nem kell annyit „tornásznia” a felhasználó ujjainak. Az Android 9.0 szállítja a készülék számára az adaptív akkumulátor technológiát és az adaptív fényerőt, ezek gépi tanulást is használva próbálnak majd a felhasználónak segíteni. És a gesztusvezérlés is teret nyer már itt – amennyiben a felhasználó ezt külön bekapcsolja –, valamint az értesítéseket a korábbinál részletesebben lehet menedzselni.

Galéria megnyitása

A One UI-val a Samsung a Bixby digitális személyi asszisztens szolgáltatás legújabb kiadását is szállítja, ami már olyan új funkciókkal szolgál, mint a Bixby Routines, mely felismeri a mindennapos rutinszerű cselekvéseket, és automatikusan végre tudja őket hajtani, a Bixby Vision pedig a kamerát kihasználva tud kiterjesztett valóságon alapuló hasznos trükköket. Itt már a szemkímélés is jobban fog működni, és lesz a rendszerben egy elszeparált védett mappa, ahova a különösen érzékeny személyes adatokat lehet elmenteni. A Galaxy J7 Pro a biztonsági frissítésből még csak a májusit szállítja, de ezzel együtt elégedettek lehetnek a felhasználók, hogy a Samsung létrehozta a frissítést.

A Samsung Galaxy J7 Pro főverziós frissítése a J730FMXXU5CSEE jelöléssel lett ellátva, és bár pontos információkkal nem rendelkezünk a méretét illetően, szinte biztos, hogy minden nagyobb frissítéshez hasonlóan 1 GB-nál kövérebbre hízott. Az ilyen frissítések telepítésénél mindig figyelmesen kell eljárni, a készüléknek gyors és stabil hálózati kapcsolatot, valamint ideális esetben 50 százalék feletti töltöttségi szintet kell biztosítani.

És, ha már a Samsungról, valamint a frissítésekről van szó, akkor azt is meg kell említenünk, hogy a napokban a Galaxy A30 is kapott egy nagyobb frissítést, amit minden tulajdonosnak érdemes lesz telepítenie. (Mivel ez eleve az Android 9.0-val jött, így nem főverziós frissítésről van szó.) A szakemberek megoldották az okostelefonnál, hogy a kamera szoftvere támogassa a lassított felvételek készítését. Ez remek hír, de sajnos arra nem világított rá a szóban forgó frissítés változási jegyzéke, hogy milyen paraméterekkel rendelkező videókat tud majd készíteni az eszköz – az egészen biztos, hogy túlságosan magas felbontásban nem érdemes reménykedni.

Galéria megnyitása

A Galaxy A30 frissítése kapcsán még el kell azt mondani, hogy ez javítani fogja a kompatibilitást a harmadik fél által készített programokkal, a Samsung külön kiemelte ezen a fronton a Telegramot, ami a titkosított csevegések révén vált ismerté. És azt is el kell még mondani, hogy ezúttal már a júniusi biztonsági frissítése van bevetve az Androidnak, szóval ezt igencsak gyorsan használatba vette a Samsung ennél az eszköznél. A Galaxy A30 időközi frissítése viszonylag nagy lett, több mint 400 MB a mérete, szóval érdemes a körültekintően eljárni a letöltés megkezdése előtt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap