Közel 1,5 évig nem tart klasszikus rendezvényeket a Microsoft

A redmondiak nehéz döntést hoztak, de úgy vélik, hogy jelen körülmények között ez a helyes.

Közel 1,5 évig nem tart klasszikus rendezvényeket a Microsoft

A Microsoft is azok között van, akiknek el kellett halasztania, vagy az online térbe kellett vinnie a fejlesztői eseményét. És most a vállalat arról határozott, hogy az elővigyázatosság mindennél fontosabb, és éppen ezért a COVID-19 járvány alakulásától függetlenül, hosszú időre lemond minden hagyományos eseményéről.

Jelen állás szerint a redmondiak nem fognak újdonságokat elhalasztani a koronavírus miatt, csak más módszert választanak majd ezeknek a termékeknek, fejlesztéseknek a bemutatására. A cég szinte válogatás nélkül digitalizálja a következő eseményeit. 2020 júliusától kezdődően egészen 2021 júniusáig biztosan csak online rendezvényeket fog tartani a Microsoft. Sokan arra számítanak, hogy a vírus globálisan lecseng majd a nyár folyamán, de a jelek szerint a vállalat azt látja a legbiztosabbnak, ha jó hosszú időre lemond a tömegrendezvényekről.

A Microsoft szóvivője elmondta, hogy a COVID-19 jelentette kihívásra reagálva hozta meg ezt a nehéz döntést a cég, és 2020 végéig már egészen biztos, hogy minden digitálisan lesz megtartva. A vállalat az eseménynaptárát és stratégiáját több ponton is módosította a járvány miatt. Készen áll a Microsoft arra, hogy az új lehetőségeket teljesen kihasználja, és a rendelkezésére álló eszközöket felhasználva, a lehető legjobb minőségben tudjon mindent eljuttatni a felhasználókhoz, fejlesztőkhöz, partnerekhez.

Galéria megnyitása

A redmondiak azt már korábban bejelentették, hogy az MVP Summit elmarad, ez márciusban lett volna, a 2020-as Build pedig el lett tolva május végére, és nem személyes esemény lesz, hanem online. Elmarad továbbá az Inspire 2020 is, illetve online lesz megrendezve, és az Ignite 2020 eseményeire is ugyanez a sors vár. Csak ezek a rendezvények a Microsoft elmondása alapján több mint 70 ezer embert érintenek az Egyesült Államokban és nemzetközi szinten.

A Microsoftnak már ott van Channel 9 Studio, ami segít megrendezni több digitális eseményt is, és a vállalat aktívabban kezdheti kihasználni a Teams kollaborációs platformot. Ezeket és más eszközöket (pl. Microsoft 365 Live Events) felhasználva megtarthatóak az olyan események, mint például az MVP Summit. Állítólag a Live Events Assistance Programban júliustól a Microsoft lehetőséget nyújt majd akár 100 ezer résztvevős eseményeknek a lebonyolítására is. Ezzel az igazán nagy érdeklődő táborral rendelkező rendezvények is megtarthatóak, és az interaktivitásról is gondoskodik a szolgáltatás.

A mostani döntés azt jelenti, hogy még a 2021-es Ignite is végig online lehet közvetítve, sőt mi több, a 2021-es Build fejlesztői konferencia is az interneten keresztül, távolról lehet követhető. Szóval a világjárvány okán kettő Build esemény is elmaradhat majd, legalábbis a hagyományos formájában.

Azt nem tudni, hogy mi lesz azt követően, hogy letelik a Microsoft által most bejelentett „zárlat”. Elképzelhető, hogy ez idő alatt a cég felismeri, hogy igazából nincs is túlzottan nagy szükség a fizikai helyszínnel rendelkező, a sajtót egy helyre csődítő eseményekre, és a továbbiakban lesz olyan rendezvénye, amit már csak online fog tartani. A sajtó előtt tartott rendezvények mindig komoly kiadást jelentenek a vállalatok számára, streamelve viszont ezt sokkal olcsóbban lehet megoldani, és sokszor nem is igazán indokolt az élő közönség előtti bejelentés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap