Korlátozza az üzenetküldést a WhatsApp

Korlátozza az üzenetküldést a WhatsApp

A WhatsApp a világ egyik legelterjedtebb kommunikációs szolgáltatása, amelyen keresztül korábban rendkívül egyszerűen lehetett eljuttatni üzeneteket nagyon sok felhasználóhoz. Ennek viszont most már globálisan is vége szakad, ugyanis korlátozni kezdi a fejlesztő, hogy mennyi ember irányába lehet egyidejűleg tartalmat küldeni.

A WhatsApp egy megkérdőjelezhetetlenül hasznos szolgáltatás, ugyanakkor sokaknak okozott fejfájást a kéretlen üzenetekkel. Indiában például rengeteg volt a spam, az álhírek is így terjedtek elsősorban, és éppen ezért a vállalat limitálta az üzenetküldést. A milliárdos lélekszámot meghaladó országban egy ideje már csak maximum öt fiók irányába lehet szimultán üzenetet továbbítani. Illetve annyi könnyítés van, hogy az öt célba csoportokat is be lehet venni, szóval öt csoportnak is el lehet juttatni az üzeneteket. Ez pedig azt jelenti, hogy akár 1280 emberhez így is eljuttatható egy-egy üzenet, mivel egy csoportnak maximum 256 fő lehet a tagja. Fontos azonban az, hogy a csoportokat el lehet hagyni, szóval az ilyen forrásokból érkező kéretlen üzentek ellen fel lehet lépni ilyen módon. Az üzenetküldés korlátozásán felül arról is gondoskodott a cég, hogy a villámgyors üzenettovábbítást lehetővé tevő gomb kikerüljön a programból. Azok az üzenetek pedig, amik csak továbbítva lettek, meg lesznek bélyegezve, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy nem az ismerősük írta, hanem csak terjeszti.

A WhatsApp úgy látta, hogy az indiai modell megfelelően működik, ezért a napokban globálisan is kiterjesztette ezt a korlátozást. Szóval a felhasználók legfeljebb öt ember és/vagy csoport számára tudják majd elküldeni egyidejűleg a leveleiket. Mivel Indiában szignifikánsan lecsökkent a kéretlen üzenetek száma ennek a változtatásnak a bevezetését követően, a WhatsApp azt reméli, hogy ezáltal szinte mindenkinek jobb felhasználói élményt lesz képes biztosítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap