Komoly változás elé néz az Instagram Történetek felülete

Nagyon úgy fest, hogy a jövőben már sokkal egyszerűbben át lehet majd tekinteni ezt a szekciót.

Komoly változás elé néz az Instagram Történetek felülete

Az Instagram számára a 24 órás megosztási lehetőség akkora sikert hozott, amit talán a készítők sem reméltek akkor, amikor a Snapchattől ötletet merítve megvalósították ezt a közösségi oldalon. Ma már akkora mennyiségű tartalom szalad át naponta a Történetekben, amit az átlagos felhasználók biztosan nem néznek végig, még akkor sem, ha csak maroknyi oldalt, személyt követnek.

Folyamatosan fejleszti az Instagram a Történeteknek a működését, az általa kínált lehetőségeket, de maga a megjelenése ennek a területnek igazából a kezdetek óta nem változott jelentősen. A program indítását követően legfelül egy vékony sáv áll az átmenetileg megosztott fotók, rövid videók rendelkezésére. Ezt a sávot oldalra lehet görgetni, és így tekinthet meg, hogy kiknek van éppen friss Története.

Az átláthatóbb rendszer érdekében azok a Történetek, amiket már megnézett az ember, a lista végére kerülnek. Így elől mindig olyan tartalmak vannak, amik lényegesek lehetnek. És azt pedig nemcsak időrendben, hanem egy fontossági sorrend alapján határozza meg a szolgáltatás, hogy mely felhasználóknak a Története kerül előre. A Történetek szolgáltatás viszont most ezen a téren végre egy nagyobb változásnak néz elébe.

Galéria megnyitása

Julian Gamboa osztotta meg a nagyérdeművel a Twitteren, hogy az Instagramon megváltozott a Történetek szekció. A közzétett képernyőmentéseken azt lehet látni, hogy már egy képernyőn lehet majd megnézni minden friss bejegyzést. Itt már nem egy sort kapnak majd a Történetek, hanem kettőbe lesznek rendezve, és feltűnik egy gomb is a sorok alatt „See all Stories” címszó alatt. Ennek a megérintésével beteríti az egész kijelzőt a megosztott tartalmak rengetege.

A rácsos felosztású, egész képernyőt betöltő nézetben az Instagramon már pillanatok alatt könnyen át lehet nézni, hogy kiknek van friss bejegyzése a Történetek szolgáltatáson belül, nem kell lassan minden megnyitáskor végig görgetni azt a vékony sávot. Ez az újítás mindenkinek örvendetes lehet, de főleg azok üdvözölhetik majd, akik több száz vagy ezer fiókot követnek. És nem is szánnak a képmegosztó böngészésére naponta több órát, hanem csak néhány alkalommal rápillantanak pár perc erejéig.

Galéria megnyitása

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az Instagram mikor fogja végleg bevezetni, mindenki számára elérhetővé tenni a Történetek új felületét. De valószínűleg ez jót tesz majd a továbbiakban az ilyen bejegyzések fogyasztásának. Még több átmenetileg megosztott fotót és videót néznek majd meg az emberek az Instagramon. Valószínűleg nem kell már erre túl sokáig várni az alapján, hogy limitált számú felhasználó bevonásával már élesben folyik a tesztelése.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap