Komoly átalakításokat eszközöl az Imagination Technologies

A fő profilhoz nem kapcsolódó üzletágakat leépítik, illetve azoktól is megszabadulnak, amelyek bevételtermelés helyett inkább csak a pénzt viszik.

Komoly átalakításokat eszközöl az Imagination Technologies

Az Imagination Technologies vezetése gőzerővel nekilátott a cég átstrukturálásának, ami várható volt, hisz február folyamán már megemlítették, hogy változtatások előkészületei folynak. A friss információk alapján úgy néz ki, hogy a februárban bejelentett 150 fős elbocsátási hullámot egy újabb, immár 200 főt érintő létszámleépítés követi. Ennek keretén belül olyan üzletágakat zárnak be, amelyek nem tartoznak szorosan a fő profilhoz és/vagy bevételtermelés helyett inkább csak a pénzt viszik. Az átalakítás első hullámaként mintegy 12,5 millió angol fontnyi összeget sikerülhet megtakarítani, ami 2017 áprilisában realizálódhat.

Az átalakítás nem csak leépítésből áll, ugyanis az Imagination Technologies vezetése új munkaerő felvételét is tervezi. A leépítés egyébként egyáltalán nem érinti a három fő üzletágat, azaz a PowerVR, a MIPS és az Ensigma részleget, sőt, a PowerVR divízió esetében 50 új szakember felvételére kerülhet sor a nem is oly távoli jövőben, így a szóban forgó üzletág még ütőképesebbé válhat. A vállalat ezzel együtt komoly bevételre számít a Pure értékesítéséből, amelynek eladását még február folyamán jelentették be. Az okos rádióval és különböző audió szolgáltatásokkal foglalkozó Pure eladása után befolyó bevétel, illetve az átstrukturálásból származó megtakarítás együttesen várhatóan 27,5 millió angol fontos összeget hoz a konyhára 2017 áprilisáig bezárólag.

A bejelentés hatására az Imagination Technologies részvényének árfolyama azonnal éles emelkedésnek indult, vagyis a befektetők a jelek szerint nagyon pozitívan tekintenek az átalakításokra, illetve azok várható eredményeire.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward