Kodak-támadás az Apple ellen

Kodak-támadás az Apple ellen

A kamerák gyártásával foglalkozó, 1880-ban alapított Eastman Kodak szabadalmi jogok megsértésével vádolja az Apple-t és a BlackBerry mobilkészülékeket gyártó Research In Motion nevű céget - adta hírül a Bloomberg. A Kodak azt szeretné elérni, hogy a vállalatok fizessenek neki jogdíjat.

A panaszokat az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz (ITC) és egy New York-i szövetségi bírósághoz nyújtották be. Az ITC-ügy azt eredményezheti, hogy kitiltják az Apple és a Research In Motion importtermékeit, ha a Kodak sikerrel jár. A szabadalmak a digitális kamerákkal és bizonyos számítógépes eljárásokkal vannak összefüggésben.

Évek óta tárgyalunk a két céggel, hogy megkíséreljük ezt az ügyet barátságosan megoldani és képtelenek vagyunk megállapodást elérni - közölte Laura Quatela, a Kodak szerzői tulajdonjoggal foglalkozó osztályának a vezetője. A jogi eljárást a részvényeseink védelme és a saját technológiánk létező licence érdekében indítottuk - tette hozzá.

A Kodak panaszt tett az ITC-nél a Samsung Electronics és az LG Electronics ellen is tavaly. Végül mindkét ügyben sikerült egyezséget elérniük a cégeknek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward