Shop menü

KITOLJA MOBILJAI SZOFTVERTÁMOGATÁSÁT A ONEPLUS

Néhány modell már 5 éven keresztül is frissülhet, ami jól hangzik, de a cég valamiről eléggé alaposan megfeledkezett.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kitolja mobiljai szoftvertámogatását a OnePlus

A OnePlus tevékenységét elég erős kettősség jellemzi a szoftvertámogatás területén. A vállalat egyfelől remek munkát végez, másfelől azonban fontos eszközöket hagy lemaradni, és nem képes a régi önmagához hű maradni. Bízunk abban, hogy a cég a mostani kezdeményezésnek keretében a teljes palettájánál igyekszik majd jobb támogatást nyújtani.

„A 2023-as okostelefonok egy része már négy főverziós frissítésből fog részesülni” – jelentette ki a OnePlus.

Idén a OnePlus volt az első, aki Android 13 frissítést adott ki korábbi okostelefonra. Már, ha eltekintünk a Pixelektől, amiket értelemszerűen nem lehet megelőzni, hiszen azok mindig akkor kapják meg a frissítést, amikor az operációs rendszer elkészül. Egykor nagyon jó munkát végzett a szoftvertámogatást tekintve a OnePlus, de az utóbbi időben ennek már csak a halvány nyomait látjuk. De a jövő év fordulópontot hozhat a lejtmenetben.

Galéria megnyitása

Eddig még nem volt arra példa, hogy négy főverziós frissítésen esett volna át OnePlus okostelefon. A OnePlus 7 széria támogatása idén ért véget három frissítést követően. A OnePlus 7 generáció az Android 9-től indulva jutott el az Android 12-ig, és a Google fejlesztései mellett a OnePlus is sokat adott ez alatt a felhasználóknak az OxygenOS grafikus felhasználói felülettel. A OnePlus 10T és a OnePlus 10 Pro még úgy futott be, hogy három frissítést fog kapni, de az utódnál már más lehet a helyet.

A OnePlus 11 szériánál nyújthat négy főverziós támogatást a vállalat. Erről viszont hivatalosan egyelőre még nem esett szó, maga a OnePlus arra nem tért ki, hogy mely modelleknél lesz az eddigieknél tartósabb a támogatás, csak annyi biztos, hogy több készüléket is érint majd a dolog. Ezeket a gépeket biztonsági frissítésekkel is tovább, öt éven keresztül fog támogatni a vállalat.

Galéria megnyitása

Jó lenne, ha OnePlus Nord is akadna, ami négy frissítést kaphat, de az elmúlt időszakban annak is lehetett örülni, ha egyáltalán kettő Android frissítésre futotta ezeknél. A OnePlus egy ideje már újra jelen van a középkategóriában, de egyáltalán nem biztosít olyan figyelmez ezeknek az eszközöknek, mint a számozott sorozat tagjainak. Vannak kifejezetten rossz támogatásban részesülő mobilok is.

A OnePlus Nord sorozat legszerényebb tagjai, a Nord N100, N200 és N300 modellek annak is örülhetnek, ha az egyetlen frissítést tisztességesen biztosítja a gyártó. Pedig a Nord N200 például nagyobb példányszámban fogyott az Egyesült Államokban, mint bármilyen OnePlus korábban. Szóval eléggé nagy közönséget érintene a frissítés. De ezek az olcsóbb eszközök még biztonsági frissítésekből is csak 2 évig részesülnek.

Galéria megnyitása

A Samsung eközben már az egészen olcsó Galaxy A modellek számára is három főverziós frissítést igyekszik biztosítani, amennyiben a hardver nem szab ennek gátat. És már vannak olyan Galaxy A modellekkel, amikre akár négy Android frissítés is készülhet, ezek a kulcsfontosságú készülékek lesznek. A Pixeleknél pedig már a Pixel 6a is 5 éven át kapja majd a biztonsági javításokat. Szóval szép dolog, hogy a OnePlus próbálkozik, de a fejlődést beárnyékolhatja az, hogyan a Nord szériát kezeli a márka.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére