Shop menü

KISZIVÁRGOTT, MILYEN MI FEJLESZTÉSEKKEL KÉSZÜL A SAMSUNG A ONE UI 6.1-NÉL

A Galaxy mobiloknál sok olyan funkció fog felbukkanni, aminél mesterséges intelligenciáról esik szó.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kiszivárgott, milyen MI fejlesztésekkel készül a Samsung a One UI 6.1-nél

A Samsung egyelőre még nem vehemens az MI hadszíntéren, de sokak szerint ez csak azért van így, mert a cég most készíti elő a saját fejlesztéseit ezen a téren. A 2024-as év azonban komoly változásokat hozhat, és a Samsungnál is előtérbe kerülhet a mesterséges intelligencia, ami a mobilokat is át fogja szőni.

A jövő év első nagy eseményét a vállalat a CES-en már nagy mértében az MI-nek fogja szentelni, erről a napokban számolhattunk be. Most pedig arról érkezett kiszivárgott információ, hogy a One UI 6.1 grafikus felhasználói felület már a mesterséges intelligenciával „felturbózva” léphet a színre. Előre láthatólag ezt a frissítést a Galaxy S24 széria bevezetésével együtt fogja a Samsung elindítani.

Biztosan sok olvasónkkal megesett már, hogy háttérképet keresett a mobiljára, és szeretett volna valami egyedit, önkifejező képet beállítani. Nos, a One UI 6.1-től kezdődően a generatív MI létrehozhatja majd a felhasználók számára, amit csak elképzel. Az a hír járja, hogy az operációs rendszer rendelkezni fog egy olyan funkcióval, ami lehetőséget nyújt az egyedi hátterek létrehozására. Különböző kulcsszavak széles választékából összeállított parancsokkal lesz létrehozható egyedi háttérképeket.

Galéria megnyitása

Időjárási animációkat is be lehet majd állítani a One UI 6.1-nél, és egyéb effektekkel is számolni lehet például a képernyő feloldása során. A grafikus felhasználói felületre nagy hatása lesz az időközi frissítésnek.

A vállalat hosszú ideje dolgozik azon, hogy a fotózás terén a legtöbbet hozza ki az okostelefonjaiból. Mára rengeteg olyan képszerkesztő opció van, ami különböző algoritmusokat használ bizonyos feladatok megoldására. A One UI 6.1 frissítéssel pedig már egy kép kiterjesztési lehetőség is bevezetésre kerülhet a szerkesztési eszközök felhozatalában. Jól jöhet ez az opció olyankor, mikor a felhasználó úgy gondolja, hogy a kép arányai nem a legjobbak, de vágással nem is tud javítani a helyzeten, mert már eleve túl szűk a környezet. A generatív MI a kép többi részét alapul véve alkotja meg a kereten túli világot.

Galéria megnyitása

A képszerkesztésnél még arra is lehetősége lesz az embereknek, hogy egy-egy témát kiemeljenek egy felvételről, és áthelyezzék azt, vagy akár egy teljesen másik felvételre is átemelhetik ezeket. A Samsung jegyzet alkalmazása képessé válik arra, hogy a nagyobb szövegrészekből összefoglalót hozzon létre. Kiemeli a lényeget a nagyobb bekezdésekből, mentett szövegrészekből, hogy könnyebb legyen az információkat feldolgozni.

A One UI 6.1 minden eddiginél hatékonyabban képes lesz kiemelni a telefonbeszélgetések során az emberek hangját, ezzel párhuzamosan pedig a háttérbe szorítja a környezeti zajokat. Arra is képessé válnak a mobilok, hogy a beszélgetéseket valós időben leírják, és közben akár még le is fordíthatják ezeket. Így különböző nyelvek között is egyszerűsödhet a kapcsolattartás.

A frissítést követően elvileg jobb lesz a mobiltelefon akkumenedzsment szekciója is. A telep hatékonyabb kezelésével hosszabb lehet annak élettartama. Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy ezek a fejlesztések mennyire lesznek általánosak. Megvan az esély arra, hogy több is exkluzív lesz a Galaxy S24 szériánál.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére