Kiszivárgott képeken az iOS 13 sötét módja

Az OLED kijelzők örülni fognak a sötét mód, hiszen így csökkenthető a fogyasztás, és ezáltal hosszabb üzemidő érhető el.

Kiszivárgott képeken az iOS 13 sötét módja

Az Apple hamarosan bejelenti az iOS legfrissebb főverzióját, de a 9to5Mac-nek köszönhetően már most betekintést lehet ebbe nyerni. Az Apple-höz közel álló szaklaphoz eljutott néhány exkluzív képernyőmentés egy olyan forrásból, aki a fejlesztéshez közel áll. Több újítást is meg lehet figyelni az alábbi képeken.

A képernyőmentések megerősítik, hogy az iOS 13 egyik legérdekesebb fejlesztése a sötét mód lesz. Ezt a Vezérlőközpontban lehet majd egyszerűen bekapcsolni, de elérhető lesz a beállításokon belül is, természetesen. Az élesítését követően a kezdőképernyőn nem lesz túl nagy változás, csak annyi történik, hogy az alsó sávnak, a Docknak az alapja már nem világos, hanem sötét lesz. Elképzelhető, hogy új, sötét háttereket is bevet majd az Apple, de erről most nem kaptunk információt. Az applikációk körében is számolni kell a sötét felülettel, a zenelejátszóban például tényleg elég sok lesz az olyan rész, ami már csaknem fekete. Az OLED kijelzők ennek örülni fognak, hiszen így valamelyest csökkenthető a fogyasztás, és ezáltal hosszabb üzemidő érhető el. Az Apple talán ki is fogja ezt emelni, mert az iPhone-oknál azért az üzemidő mindig érzékeny pont.

Galéria megnyitása

A képernyőmentéseken az is megfigyelhető, hogy maga a képernyőmentések készítésére szolgáló felület is módosul. Itt már nem egy szimpla szürke kép lesz a háttérben az eszközök mögött, amíg szerkeszti a felvételt a felhasználó, hanem a háttér elhomályosítása. Ez mindenképpen látványosabb a korábbi kiadásnál. A 9to5Mac által közölt képeken azt is meg lehet figyelni, hogy az iPad esetében több eszközspecifikus módosítás is akad majd. Ez mindenképpen jó hír, hiszen így az iOS jobb kihasználhatóságról fog gondoskodni, és így az élmény is javulhat. A táblagépeknél a képernyőmentés készítésekor például már máshogy fognak megjelenni a képernyő alján az eszközök, könnyebben elérhetőek, áttekinthetőek lesznek ezek.

Galéria megnyitása

Az Apple szakemberei az emlékeztetők kezelésére szolgáló applikációt jelentősen átdolgozták, és ez meg fog változni a macOS esetében is a 10.15-ös kiadás érkezésével. Az iPadeken már ennél a felületnél lesz egy hatalmas oldalsáv a képernyő bal szélén, ahol gyorsan át lehet majd tekinteni a feladatokat azoknak a típusa alapján. Listákat is létre lehet ide hozni, és egy keresőmező is felbukkant, amivel egyszerűen elő lehet majd venni valószínűleg a régebbi emlékeztetőket is a soron következőkön felül. És ez a program már egy kicsit módosított betűtípust használ, ami korábban a Walletnél jelent meg az iOS 12.2-vel.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitásaA Find My Friends és a Find My iPhone alkalmazások az iOS 13-ból eltűnhetnek, és ezeknek a helyét egyetlen program veheti majd át, ami egyszerűen a „Find My” névre hallgat. Ez az egy applikáció magában foglalja majd elvileg az összes olyan funkciót, amiket korábban a fent említettek elláttak. Az elindítását követően egy térkép fog megjelenni a kijelzőn, ami szinte az egész képernyőfelületet betölti majd. És egy kicsi ablakban a sarokban lesz egy lista a családtagokkal, barátokkal, és egy külön lapon pedig áttekinthetőek lesznek a felhasználó saját eszközei, és azok pozíciója. Amikor a sötét mód aktív, akkor a térkép pontosan úgy fog kinézni, mint a macOS-en annak a rendszernek a sötét módját bekapcsolva. És a Find My program egyébként egy saját ikont is kapott.

Az iOS 13 a Worldwide Developers Conference keretében fog bemutatkozni, ami a következő hónap elején lesz június 3. és június 7. között.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap