Kísérleti alkalmazások a mobilfüggőség ellen a Google-től

A vállalat a digitális jólét elősegítése érdekében dolgozik folyamatosan olyan kísérleti megoldásokon, mint amik most is befutottak.

Kísérleti alkalmazások a mobilfüggőség ellen a Google-től

A Google egy ideje már elkötelezetten munkálkodik azon, hogy a felhasználók egészségesebben kezeljék a mobiljukat. A jelek szerint a keresőóriás tisztában van azzal, hogy neki nagy felelőssége van abban, hogy az emberek mobilfüggősége felett menedzselési lehetőséget biztosítson.

Ezt szem előtt tartva a Google egyre több forrást biztosít kísérleti projektekre, amikben potenciált lát a digitális jólét szintjének az emelésére. Ezúttal három olyan alkalmazás került terítékre, melyek ennek a programnak a keretében fejlődhetnek tovább. Az Envelope, az Activity Bubbles és a Screen Stopwatch került most terítékre.

Envelope

Az Envelope egy olyan alkalmazás, ami segít a felhasználó mobilját egy egyszerűbb, nyugtatóbb eszközzé transzformálni, hogy ezzel egy nagyobb lélegzetvételhez jusson az ember a digitális világban – olvasható az app leírásában. És ezzel szó szerint át lehet alakítani a mobilt egy teljesen egyszerű mobillá, még külsőleg is.

Biztosít egy kinyomtatandó PDF fájlt a program, amiből lehet hajtogatni egy telefon alakú borítékot, és ebbe bele kell csúsztatni a mobilt, amin előtte be kell állítani az Envelope alkalmazást. A szoftver egy szimpla mobilnak a felületét állítja be az okostelefonra, melyet a kinyomtatott papíron keresztül lehet majd használni. Ez egy meglehetősen „érdekes” ötlet, és bár tagadhatatlan, hogy több sebből vérzik még most, de a későbbiekben kialakulhat belőle valami.

Galéria megnyitása

Egyelőre csak a Pixel 3a-ra van szabva az app, de szabadon elérhető és nyílt forráskódú.

Activity Bubbles

Az Activity Bubbles már jóval egyszerűbb és élhetőbb megoldás, plusz nem is korlátozza a felhasználót, hanem grafikus elemekkel próbál arra rámutatni, hogy bizony túl sokat nyomkodja az ember a mobilját.

A telepítést követően az applikáció le fogja cserélni a korábban beállított hátteret egy egyszerű fekete felületre. Ezen pedig buborékok, körök fognak kirajzolódni az eszköz használata közben. Ahogy az a képeken látszik, egyre több buborék fogja ellepni a kijelzőt nap közben. Egy buborék egy képernyőfelnyitást jelez, és a buborék mérete pedig annak függvényében változik, hogy mennyire volt hosszú ideig felnyitva a képernyő.

Galéria megnyitása

Ez a program egészen érdekes lenne például akkor, ha a buborékokkal megtöltött része a kijelzőnek már nem lenne elérhető, és így tényleg tudná kezelni a túlzott mobilhasználatot, hiszen a sok nyomkodással bizonyos appok, szolgáltatások fokozatosan elérhetetlenek lennének.

Screen Stopwatch

Hírünk utolsó alanya a legegyszerűbb. A Screen Stopwatch egy hatalmas „stopperre” cseréli le a hátteret, ami valós időben fogja írni a kijelzőidőt, vagyis azt, hogy mennyit volt használatban azon a napon a mobil. Ezzel rámutat arra, hogy mennyi időt töltött egyszerű mobilozással az ember. Plusz a kezdőképernyőn zavaró hangot hallat majd, amivel szintén arra próbálja az eszköztulajdonosokat ösztönözni, hogy inkább tegyék le a mobilt, és csináljanak valamilyen produktívabb tevékenységet.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy a kísérleti appok közül nem mindegyik tisztán a Google fejlesztése, vannak olyan címek, amiket csak felkarolt a vállalat, mert látja bennük a potenciált, a jó ötletet, esetleg az izgalmas megvalósítást. Ezúttal ilyen például az Envelope, ugyanis az Activity Bubbles és a Screen Stopwatch már a Google Creative Lab szüleménye. A programokat már bárki kipróbálhatja, aki támogatott eszközzel rendelkezik.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap