Kisebb és gyorsabb lesz a Messenger

A Facebook jelentős változtatásokat tervez végrehajtani az üzenetküldő szolgáltatásában.

Kisebb és gyorsabb lesz a Messenger

Az F8 fejlesztői konferencia keretében egyebek mellett arról is beszélt a Facebook, hogy a Messenger esetében több olyan fejlesztéssel is számolni kell az elkövetkezendő időszakban, ami nagy jelentőséggel lesz a felhasználói élményre. A szolgáltatás már most is elképesztően nagy felhasználói bázissal rendelkezik, de a változások további előrelépést hozhatnak ezen a téren.

Szinte minden felhasználót pozitívan érintheti majd az, hogy a Facebook szakemberei állítólag újraépítik a programot annak érdekében, hogy az a mostaninál könnyebb és gyorsabb legyen. Arról már többször is beszélt a cég, hogy dolgozott a Messenger teljesítményén, de most minden korábbinál komolyabb módosításokat lengetett be. Állítólag olyan szinten sikerül faragni a programon, hogy akár 30 MB alá is bemehet a mérete, miközben már 100 MB körül járt. És ennek az eredményeként jóval hatékonyabban fog üzemelni, tempósabban mozog majd az összes eszközön. Az indulása egy átlagos okostelefonon kevesebb mint 2 másodpercet fog igénybe venni, és ez a cég elmondása alapján háromszoros gyorsulást jelent a mostani Messengerhez viszonyítva.

Azzal együtt, hogy kisebb lesz az applikáció, újítások is kerülnek majd bele. A Facebook ráfekszik a biztonság javítására, és állítólag meg fogja oldani a végponttól végpontig terjedő titkosítást minden beszélgetés esetén. Ezt sokan hiányolták a programból, bár igazából eddig is volt titkosított csevegési lehetőség benne, de annak a használata eléggé körülményes volt. A vállalat azt is előre vetítette, hogy valóban gondtalan átjárást szeretne biztosítani a jövőben a Messenger, a WhatsApp és az Instagram által nyújtott csevegő felület, a Direct között. De még nem lehet tudni, hogy ez mikor fog megvalósulni.

Galéria megnyitása

A Facebook úgy véli, hogy az embereknek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a közelebbi ismerőseiket, barátaikat, rokonaikat nagyon egyszerűen elérhessék. Ezért a vállalat létre fogja hozni az eddigi People fül helyére a Friends menüpontot. Innen nemcsak könnyebben lehet majd megtalálni a fontosabb személyeket, hanem összefoglalva látható lesz néhány lényeges vonatkozó tartalom, így például a Stories szekció. Ez még a fejlesztés korai fázisában van, de ebben az évben elérhetővé válhat. És szintén a közösségi oldal erősítésére szolgálóan érkezik a közös videózási lehetőség, melynek keretében szimultán nézhetnek majd különböző felvételeket a regisztráltak a Facebook alkalmazásból, miközben videohívásban vannak egymással.

 

Galéria megnyitása

Végül arról is beszámolt a Facebook, hogy végre készül egy teljesen új Messenger program a személyi számítógépek számára. Ezt a macOS és a Windows esetében is lehet majd telepíteni, és így lényegesen kényelmesebben lehet majd használni a szolgáltatást asztali gépekről és notebookokról. Elérhető lesz videohívási lehetőség is ugyanúgy, mint a mobilokon, táblagépeken, csak ilyenkor értelemszerűen az adott készüléknek rendelkeznie kell mikrofonnal és kamerával.

Galéria megnyitása

A Facebook nem vetítette előre, hogy a különböző újításokkal mikor kell számolni. Előre láthatóan ezek fokozatosan fognak beszivárogni a Messengerbe a következő valamivel kevesebb mint egy évben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap