Shop menü

KIMAXOLHATJA A KÜLSŐ KIJELZŐT A MOTO 50 SZÉRIA

Friss renderképeken látható, hogy néz majd ki a Motorola új hajtogatható mobilpárosa, a jelek szerint látványos fejlődésre számíthatunk.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kimaxolhatja a külső kijelzőt a Moto 50 széria

A Motorola volt az első, aki flipes formátumban tervezett hajtogatható okostelefont még 2019-ben, és a vállalat évről évre látványosabb megoldásokat próbál felvonultatni. A külső kijelző méretében mindig élen járt, és most úgy fest, hogy ezen a téren kihoznák a jelenlegi formából a lehető legtöbbet.

A Razr 50 Ultra fedlapja már szinte teljes egészében egy megjelenítővel lesz lefedve.

A hivatalosnak tűnő renderképeken azt lehet látni, hogy a Razr 50 Ultránál csak egy nagyon vékony káva marad már az okostelefon „tetején”, míg a Razr 50 esetében egy hajszállal lesz kisebb a képernyő. Az olcsóbb konstrukciónál még marad egy minimális tartalék a dizájnban, de a kialakítás egyébként nagyon hasonló lesz. Egy keveset ezzel is lehet fogni az előállítási költségeken, ami a Razr 50-nél nem árt majd.

A jelenlegi Razr 40 és Razr 40 Ultra felálláshoz hasonlóan, a Razr 50 is egy költséghatékonyabb hajtogatható készülék lesz majd, miközben a Razr 50 Ultra már igyekszik mindent bevetni. Állítólag 4 hüvelyk körül lesz a külső panel képátlója a csúcsmodellnél, a társa pedig egy 3,63 colos kijelzőt fog bevetésre küldeni. Minden esetben pOLED panelről van szó, ami csupán annyit jelent, hogy műanyag hordozóra épül, ennek köszönhetően lesz flexbilis, és ezáltal lehet ívelt peremeket kialakítani a külső képernyőnél. A belső panel mindkét konstrukciónál ugyanúgy 6,9 colos méretben készül.

A képek alapján a Razr 50 sorozat tagjainál különböző anyaghasználat lesz a burkolatnál, bőrhatású bevonattal is elérhetőek lesznek a szerkezetek kiviteltől függetlenül. A szerényebb szerkezet széthajtva 171 x 74 x 7,2 milliméteres testet ölthet majd, 188 grammos tömeg mellett. Ebben állítólag 4200 mAh-s akkumulátor lapul majd, miközben a Razr 50 Ultra a pletykák szerint csak egy 4000 mAh-s telepet fog kapni. A Motorola hajtogatható zászlóshajója az IPx8 tanúsítvánnyal is rendelkezhet már, ami alapján a vizet kiválóan fogja bírni.

Nagyon sokat tudunk már a mobilokról, annak ellenére, hogy még nem mutatkoztak be hivatalosan. Azt is tudni véljük, hogy egyaránt 50 MPixeles lesz a főkamerájuk, de a többi szenzor már nagyobb eltérést fog mutatni. A Razr 50 Ultra egy 50 megapixeles társkamerát is kaphat, miközben egy 32 MPixeles képalkotót is felvonultathat az önarcképek készítésére. A Razr 50-nél azonban be kell érni egy 13 megapixeles társkamerával és egy ugyancsak 13 MPixeles szelfikamerával.

Az a hír járja, hogy a Razr 50 modellben a MediaTek Dimensity 7300X rendszerchipet fogja használni a Motorola 5G mobil hálózati modemmel. Míg az Ultra variáns számára már a Snapdragon 8s Gen 3 lapkát biztosíthatja majd a vállalat. Az alsóbb árkategóriába szánt eszköz 8/256 GB-tal kerülhet majd a boltokba, miközben a csúcson már az 512 GB-os tárhely is választható lesz a 256 GB-os opció mellett, a RAM pedig 12 GB-os méretet fog ölteni. Az Android 14-gyel jönnek a gépek, és már MI-t is felvonultatnak majd a Hello UI grafikus felhasználói felülettel karöltve.

A Motorola folyamatosan próbálja megnyerni a vásárlókat a hajtogatható eszközeivel, de igazán nagy sikert eddig még nem tudott elérni. A Razr 50 szériában a jelek szerint ismét jó potenciál lehet majd ahhoz, hogy több vásárlót tudjon elérni. A szimpla Razr 50 modell állítólag 900 euróba kerülhet majd, a Razr 50 Ultráért pedig 1200 eurós összeget fizethetnek majd ki a vásárlók.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére