Kijelzőgondokat is javíthat az iOS 14.5 második bétája

Kisebb újítások mellett az iPhone-okat érintő, zöldülő képernyőre is gyógyírt jelent ez a frissítés a visszajelzések szerint.

Kijelzőgondokat is javíthat az iOS 14.5 második bétája

Az Apple az iOS 14 számára már négy jelentősebb frissítést kiadott, és úton van az ötödik is, ami több változást hoz. Már korábban beszámolhatunk arról, hogy az iOS 14.5-től kezdve a Face ID az Apple Watch használata esetén kényelmesebbé fogja tenni a mobilok feloldását, és a Siri esetében már lecserélhető lesz az alapértelmezett zenestreaming applikáció.

Az első fejlesztői és publikus bétákat követően most befutott a második béta, amiben egyelőre nagyobb horderejű változást már nem fedeztek fel, akik próbára tették ezt. Újítás, hogy az Apple Music szolgáltatáson belül bevezetésre kerül egy új gesztus, amivel hozzá lehet majd adni a keresési találatok közül dalokat a lejátszási listához. És ugyanitt számítani lehet egy friss felugró menüre is az egyéb kezelési funkcióknak.

Galéria megnyitása

A Parancsok (Shortcuts) valamelyes átalakulnak az iOS 14.5-ben. Egyszerűbben lehet majd képernyőmentéseket készíteni az eszközökön, könnyebben fog menni a kijelzőorientáció módosításának a lezárása, és annak a befolyásolása is, hogy az adott alkalmazás milyen adatkapcsolatot használhasson.

Az iPadOS 14.5-től a Smart Folio védőtokoknak a használatakor automatikusan kikapcsolja majd az operációs rendszer a mikrofont, mikor a tokot behajtja a készülék tulajdonosa. Ennek köszönhetően a felhasználónak nem kell attól tartania, hogy egy hívás nem szakad meg, ha útnak indul a bezárt tablettel. Ez a változás jelen állás szerint a nyolcadik generációs iPadet, a negyedik generációs iPad Airt, a második generációs iPad Pro 11-et, és a negyedik generációs iPad Pro 12.9-et érinti, de ez még változhat.

Galéria megnyitása

Az iOS 14.5 már magában foglalja azt a több mint 200 új hangulatjelet, amiket még a tavalyi Emoji 13.1 készlet vezetett be az Unicode Consortium. És az Apple kicserélte a korábban használt fejhallgató piktorgrammot egy olyan grafikára, ami egy általános fejhallgató helyett már az új AirPods Max készüléket mintázza.

Galéria megnyitása

Felhasználói tapasztalatok alapján az iOS 14.5 második bétája végre kijavítja azt a hibát, ami miatt esetenként néhány iPhone képernyője zöld árnyalatúvá vált és érdekes megjelenítési hibákat produkált. Az Apple ennek kapcsán semmit nem árult el, a Redditen számoltak be róla többen is, hogy már nem tapasztalják azt a jelenséget, ami az elmúlt hónapokban belerondított a felhasználói élménybe.

És szintén felhasználói visszajelzések alapján számolhatunk be arról is, hogy az Apple módosíthatott az 5G támogatáson is valamelyest. Olyanoknál is megy már gond nélkül az 5G, akiknél korábban ez nem működött megfelelően. Valószínűleg a frekvenciatartományoknak a szupportján módosíthatott az Apple, hogy jobb legyen a lefedettség globálisan. Ez talán a hazai felhasználókat is érinteni fogja, de erről pontosabb visszajelzéssel nem rendelkezünk.

Az Apple az iOS 14.5 operációs rendszert nagy valószínűséggel március végén, április elején adhatja majd ki. Jó eséllyel a tavaszi eseményének a környékén fog ez befutni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap