Kiemelkedő iramban terjed az iOS 13, az iPadOS viszont döcögősen indul

Az Apple elárulta, hogy már 50% felett van az új rendszer részesedése, az iPadOS-hez azonban még óvatosabban közelítenek az emberek.

Kiemelkedő iramban terjed az iOS 13, az iPadOS viszont döcögősen indul

Az Android és az iOS között a legnagyobb különbséget minden kétséget kizáróan az jelenti, hogy míg az egyik rendkívül fragmentált, addig a másiknál ilyesmivel szinte alig kell számolni. Az Apple a remek támogatásnak és a gyors frissítéseknek köszönhetően rövid idő alatt képes eljuttatni a tulajdonosokhoz a friss operációs rendszereket, viszonylag kicsi a „lemorzsolódás” mellett.

Az iOS 13 szeptemberben debütált, és október második felére elérte azt a szintet, hogy már az összes készüléket figyelembe véve 50 százalékot meghaladó a részesedése. Mondanunk sem kell, hogy ez kiemelkedő teljesítmény, és a jelek szerint nagy az új kiadás népszerűsége. A publikált eredményekből az is kiolvasható, hogy a négy évnél fiatalabb szerkezeteknek a körében már 55%-on áll az iOS 13 –ezeknek persze mindegyikére lehet telepíteni az újdonságot.

Galéria megnyitása

Az iOS 12 az összes szerkezetnek a 41 százalékán van még jelen, az egyéb szekciót pedig a régebbi iOS kiadások 9%-kal alkotják. az iOS 12 felhasználók java a továbbiakban még valószínűleg váltani fog, leginkább a támogatási periódusból kiesett gépeknél maradhat majd ez meg. Ami viszont érdekes, hogy azért van egy olyan réteg, ha nem is túl népes, aki még az iOS 12-t sem telepítette, pedig már az iOS 13 is a rendelkezésére állna, az aktív eszközöknek a hét százaléka ilyen. Ezek négy évnél újabbak ugyan, de mégis az iOS 11 vagy régebbi rendszer fut rajtuk.

A legrosszabb fény a táblagépekre vetül a mostani statisztikában, ami egy kicsit talán az Apple-t is meglepetésként éri. A cupertinóiak idén először egy saját változatot faragtak az iPadek számár az iOS-ből iPadOS néven, de a jelek szerint ezzel eléggé óvatosak még a tulajdonosok. Az iPadOS sok jó lehetőséget vonultat fel, amiknek a felhasználók valószínűleg hasznát tudnák venni, de ennek ellenére nem túl bátran telepítik az emberek.

Galéria megnyitása

A legfeljebb 4 éves masinák körében 41%-on áll pillanatnyilag az iPadOS, ami persze nem rossz, csak bőven elmarad az iPhone-os iOS 13-tól, ami magabiztosan terjed. A táblagépek körében 51 százalékos adattal még az iOS 12 uralkodik az újabb, aktív szerkezeteken, és 8%-on pedig régebbi rendszer fut. Az összes használatban levő iPadet vizsgálva pedig még csak 33% frissített iPadOS-re, és 16% ragad le egy korábbi operációs rendszernél.

Az Apple egyébként az iPhone 5s-től és az iPhone 6-tól egyszerre vonta meg az iOS 13 támogatást, de napjainkban már viszonylag kevesen használnak ilyen modelleket – iPhone 6s viszont még aránylag szép számban akad. A cupertinóiak azért hozták nyilvánosságra a mostani adatokat, hogy irányt mutassanak az alkalmazásokat fejlesztő partnerek számára. Éppen ezért az App Store-on keresztül végezte a felmérést a cég.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap