Kiderült, mikor érkezhet a MIUI 13

Kiderült, mikor érkezhet a MIUI 13

A nagy gyártók között a Xiaomi szinte egyedüliként az Android frissítésektől függetlenül szokta elindítani a saját grafikus felhasználói felületének a főverzióit. Emiatt van is kavarodás abból, hogy egyik-másik mobil milyen lehetőségeket tud biztosítani az adott környezetben, de most ettől tekintsünk el, a lényeg az, hogy állítólag már nem kell sokáig várni a MIUI 13-ra.

Megbízható kínai források szerint a Xiaomi azon munkálkodik, hogy a MIUI 13 bemutatkozhasson június 25-én. A MIUI 12.5 egy jelentős frissítés lett a MIUI 12 után, és még csak nemrégiben kezdett terjedni az okostelefonok körében, de már a következő fontos kiadást készítheti elő a vállalat. A meglehetősen konkrét időpont egyelőre még nem hivatalos, így érdemes némi fenntartással kezelni, de igaz, hogy tavaly a MIUI 12 még korábban indult.

Két éves készülékek biztosan frissülni fognak. A Xiaomi a MIUI rendszerekkel sokáig szokta támogatni a mobilokat, nem példátlan az sem, hogy három generációval később kapjon új MIUI kiadást egy termék. Bízunk benne, hogy a vállalat megtartja azt a jó szokását, hogy még olyan Mi és Redmi, valamint egyéb modellekre is elindítja a MIUI 13-at, amelyek az Android 12-t nem fogják megkapni – vagy már az Android 11-et sem kapták meg, mert hasonlóra is volt már több példa.

A mostani hír kapcsán egyébként elképzelhető, hogy a MIUI is összhangba fog kerülni az Androiddal. Továbbra is kicsi erre az esély, de eléggé közel lesz az új MIUI bevezetése az Android következő generációjának az indulásához. És a Xiaomi tavasszal kezdte gőzerővel terjeszteni a MIUI 12.5-öt, ami egy olyan köztes nagy frissítés, amihez hasonló nem volt korábban jellemző. Talán ennél fognak leragadni azok a mobilok, amik az Android 12 frissítésre már nem lesznek jogosultak.

Galéria megnyitása

Azt egyáltalán nem lehet még most tudni, hogy a MIUI 13 milyen újításokat fog tartalmazni. A legtöbb grafikus felhasználói felület esetében aránylag kevés valós extra funkció szokott lenni és túlsúlyban vannak a grafikus elemekkel kapcsolatos módosítások, de a MIUI-nál ez általában nincs is. A Xiaomi nyújtja az egyik legjelentősebben átalakított rendszert az eszköztulajdonosok számára.

Arra persze ettől függetlenül számítani lehet, hogy izgalmas új animációk kerülnek majd elő, a MIUI 12-nél bevezetett szuperháttérkép például továbbfejlődhet, és friss megoldások érkezhetnek belőle. A biztonság terén is befuthatnak friss fejlesztések, amelyeknek köszönhetően a felhasználói adatok védelme még erősebbé válik. Ezen a fronton mindenképpen jó lenne, ha tudna erősíteni a Xiaomi, ha vállalati flottákba szeretne bekerülni a Samsung riválisaként.

Galéria megnyitása

Kíváncsian várjuk a Xiaomi bejelentését, ami valószínűleg egy online esemény keretében fog lezajlani. Új hardverrel a MIUI mellett vélhetően nem áll majd elő a cég, mostanra a legtöbb kulcsfontosságú fejlesztését leleplezte a Mi 11 széria különböző tagjaival és a Mi Mix Folddal az élen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap