Kiderült, miért nem jött 5G-s OnePlus 7T Pro

Kiderült, miért nem jött 5G-s OnePlus 7T Pro

A OnePlus bemutatta az előzetesen előre jelzett időpontban a OnePlus 7T Pro okostelefont, ami ugyan csak minimálisan, de előrelépést hozott a korábban leleplezett OnePlus 7 Próhoz képest. Ugyanakkor néhány érdeklődőben hiányérzet ébredt azért, mert 5G-s készülék nem állhatott reflektorfénybe.

Korábban a OnePlus 7 Pro már elkészült 5G hálózati modemmel felvértezett változatban is. Most viszont valamilyen oknál fogva ez elmaradt. A vállalat nem jelentette be a OnePlus 7 Pro 5G közvetlen utódját, ráncfelvarrott kivitelét. A rendezvény keretében nem is esett szó arról, hogy mi a helyzet az új generációs hálózati támogatással. Időközben azonban Pete Lau, a vállalt társalapítója és vezérigazgatója elmagyarázta, hogy most miért maradt le az 5G képes masina.

Galéria megnyitása

Egész egyszerűen arról van szó, hogy nem láttak a vezetők elég lehetőséget az 5G-ben ahhoz, hogy máris egy újabb eszközt indítsanak útnak. Az 5G „felfedezésből” pedig a Lau véleménye szerint éppen eléggé ki tudja venni a részét a vállalat azzal, hogy az elsők között hozott létre ilyen terméket nyáron. Plusz a szakember szavaiból arra is lehet következtetni, hogy a megszokott hardverfrissítési menetrendtől függetlenül is érkezhet 5G-s mobilja a OnePlusnak.

„Ez nem kapcsolódik a Pro sorozathoz vagy a T sorozathoz, akár más olyan eszközhöz, amelynek bizonyára rendelkeznie kell 5G-vel. Leginkább arról van szó, hogy vizsgáljuk a körülményeket és az alkalmas lehetőségeket egy 5G-eszköz gyártására.” – nyilatkozta a sajtó számára Pete Lau.

Galéria megnyitása

A OnePlus 7 Pro 5G júniusban lépett a szorítóba, és ez volt a legelső olyan 5G képes okostelefon, ami támogatta az új hálózati szabványt Európában. Sok helyen lehet kapni szolgáltatók kínálatában, ahova már elért az 5G infrastruktúra fogyasztói szinten is. Viszont valószínűleg így sem fogy belőle olyan sok, hogy kifizetődő lett volna máris utódot állítani neki, szóval jó eséllyel gazdasági okai is lehettek a vállalat döntésének.

Még azt is elmondta Pete Lau, hogy 2020-ban már a felsőkategóriás okostelefonoknak az egyik elmaradhatatlan kulcsképessége lesz az 5G hálózat támogatása. Bár azt nem szerette volna egyelőre elárulni, hogy a OnePlus 7T széria utódja, a feltételezett OnePlus 8 sorozat már teljes mértékig támogatni fogja-e ezt. Persze ez igazából nem is elsősorban a OnePluson fog múlni, hanem inkább a Qualcommon és a szolgáltatókon. Lényegében minden OnePlust felesleges is lenne 5G-vel ellátni, ha sok helyen ez az infrastruktúra hiányozni fog. Indiában például egyelőre nem igazán lehet széles körű 5G lefedettségre számítani, márpedig ebben az országban kifejezetten erős a OnePlus, itt csak feleslegesen növelné az árakat az 5G-s hardver bevezetése.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap