Kiderült, melyik iPhone lett az elmúlt év legkeresettebb okostelefonja

Friss értékesítési adatok alapján az Apple eléggé komolyan uralta az eladási listákat, de a Samsungnak sem lehet oka panaszra.

Kiderült, melyik iPhone lett az elmúlt év legkeresettebb okostelefonja

Az valószínűleg senkit nem ér meglepetésként, hogy egy iPhone lett a legnagyobb példányszámban eladott okostelefon 2019-ben, mivel az elmúlt években lényegében mindig iPhone volt, ami az első helyet meg tudta szerezni. Az Apple ma már nem egyetlen készülékkel ér el kiemelkedő forgalmat, ám ezzel együtt is folyamatosan a toppon van. De vajon mely gyártók fértek még fel az élbolyba?

A mostani eladási számokat az Omdia publikálta, és ezek alapján a legnagyobb példányszámban elkelt mobilok top 10-es listáját mindössze három gyártó uralja. És nagyjából biztosan ki merjük jelenteni, hogy kevesen tudnák pontosan megtippelni, hogy melyik ez a három név. Az Apple és a Samsung mellett ugyanis nem a Huawei volt az, aki be tudta magát verekedni a toplistára, hanem a Xiaomi.

A domináns szerep egyértelműen az Apple-é, ugyanis a legkeresettebb szerkezetek sorában tízből öt iPhone. És, ami még érdekesebbé teszi a dolgot, három generációnyi mobillal tudott felérni a legjobbak közé a cupertinói alakulat. Ez még az előző évben sem jött neki össze, pedig már 2018-ban is jelentős volt az Apple uralma, akkor hat iPhone jutott be az első tizesbe.

Galéria megnyitása
Apple iPhone XR

Az Omdia még azt is nyilvánosságra hozta, hogy információ szerint mennyi példány kelt el az adott típusokból, így tudjuk, hogy az iPhone XR nem kevesebb mint 46,3 milliós eladással szakította át a célszalagot, ami elképesztően sok. A második helyen az új iPhone 11 futott be 37,3 millióval, az iPhone 11 Pro Max a hatodik lett 17,6 milliós darabszámmal, majd ezt az iPhone 8 követi a hetedik helyen, és az iPhone 11 Pro is befért a sorba, 15,5 millió eladást követően a kilencedik helyet csípte meg.

A Samsungnak a költséghatékonyabb készülékek jelentették a sikert az eladási számok tekintetében. Egy kivételével kizárólag Galaxy A-szériás modellekkel tudott bejutni a toplistára a vállalat, ami jól mutatja azt is, hogy mennyire nagy sikerrel tudta a gyengélkedő termékcsaládot megújítani a dél-koreai alakulat. 2018-ban egyetlen Galaxy A modell sem volt a top 10-ben.

Galéria megnyitása
Samsung Galaxy A10

Ezúttal a Galaxy A10 szerepelt a legjobban, ebből az okostelefonból 30,3 millió fogyott 2019-ben, és így felállhatott a dobogó harmadik fokára. Rögtön a negyedik helyen újabb Galaxy jön, az A50, amiből 24,2 milliót adtak el, a Galaxy A20 pedig 19,2 milliós példányszámmal az ötödik lett. Ezek mellett még a tizedik helyen jegyez egy Samsungot a Omdia, a Galaxy J2 Core-ból 15,2 millió darab fogyott.

Mindössze egyetlen mobil volt a 2019-es toplistán, ami nem az Apple vagy a Samsung készüléke, ez pedig a Xiaomi modellje, vagyis egészen pontosan a Redmié, hiszen tavaly már elvileg önállósodott az almárka. A Redmi Note 7 a nyolcadik helyet kaparintotta meg magának, miután 16,4 milliót tudott belőle értékesíteni a vállalat. Ezt a kiváló ár-érték arányú szerkezetet hatalmas érdeklődés övezte, szóval nem túlzottan meglepő, hogy fel tudott érni a legkeresettebb eszközök sorába.

Galéria megnyitása
Redmi Note 7

Az aktuális adatok annyiban mindenképpen érdekesek, hogy Huawei készülék egyáltalán nem szerepel az összeállításba. Hogy ennek mi lehet az oka, és egyáltalán hogyan jöhetett ez össze, miközben a világ másodig legnagyobb gyártója lett 240,6 milliós forgalommal (IDC), azt nem tudjuk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap