Shop menü

KICSIT LAZÍT A LINKELÉS KORLÁTOZÁSÁN AZ INSTAGRAM

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kicsit lazít a linkelés korlátozásán az Instagram

Az Instagramon nincs egyszerű helyzetben az, aki hivatkozást szeretne megosztani, és még csak jelentős követőbázissal sem rendelkezik. Ezen a fronton kerül bevezetésre most némi változtatás. De azért arról szó nincs, hogy vaktába lehet majd linkeket megosztani a feltöltött képek vagy videók mellett.

Mark Zuckerberg arról beszélt egy bejegyzésében, hogy az Instagramon az egyik legtöbbet kért funkció, hogy többet lehessen linkelni. Ezért gondolték, hogy az eddigi szigoron egy kicsit lazítana, de tényleg csak egy kicsit lesz jobb a helyzet. Ugyanis arról van szó, hogy a továbbiakban már az eddiginél több hivatkozást lehet majd betenni a profilba.

Akár 5 hivatkozást is elhelyezhetnek a felhasználók a leírásban.

Ez az influenszerek számára mindenképpen egy remek hír, noha eléggé komikusan hangzik az, hogy ezt komoly fejlesztéséként próbálja az Instagram eladni. A linkeket a felhasználók az okostelefonjukon a profiljuk szerkesztésével tudják betenni a leírás szekcióba.

Kiemelten továbbra is csak egy hivatkozás lesz a profiloldalakon, minden további linknél rá kell majd nyomni a további linkek megnyitására szolgáló részre az elsőként kiemelt hivatkozást követően. Így jön majd fel egy új beúszó menő a képernyő aljáról, ahol az összes bioban jegyzett link elérhetővé válik.

Galéria megnyitása

Azok számára, akik például termékeket reklámoznak, az mindenképpen jól fog jönni, hiszen így már öt kiemelten fontos termék közvetlen hivatkozását lehet ide beilleszteni. Támogatók hivatkozási is megjeleníthetőek lesznek majd itt, de azt mindig el kell döntenie a felhasználónak, hogy milyen linket fog előre kiemelni.

Az Instagram az utóbbi időbe sok influenszert veszített el, és most ezzel próbálja valamennyire visszatartani a közönségét a távozástól. De ettől azért valószínűleg több is kellene ahhoz, hogy ne menjen el még több ember például a TikTok irányába, ahol a monetizációs lehetőségek is egyre jobbak már az utóbbi időben.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére