Két kézzel húzza a nadrágszíjat a Vodafone

Két kézzel húzza a nadrágszíjat a Vodafone

A font gyengülésének köszönhetően 13,2 milliárd fontról 14,5 milliárdra (22,3 milliárd dollár) nőtt a Vodafone Plc, a világ legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatójának EBITDA nyeresége a társaság március 31-én végződött üzleti évében. Az árbevétel 16 százalékkal, 42,02 milliárd fontra emelkedett.

A font 14 százalékkal gyengült az euróval szemben az üzleti év 12 hónapja alatt, de nem ez volt az eredmények javulásának egyetlen oka. A Vodafone emelkedő bevételekre tett szerint a feltörekvő és fejlődő országok, köztük, India és Törökország piacán.

A brit társaság fel akarja gyorsítani 1 milliárd dolláros költségcsökkentési programját, hogy ellensúlyozza az érett európai piac gyengülő nyereségességét. A 2010-ben záruló üzleti évben 650 millió fonttal faragják le a kiadásokat, szemben a korábban tervezett 500 millióval.

A Vodafone 5,9 milliárd font leírására kényszerült a 2008-09-es üzleti évben, főként spanyolországi tevékenységével összefüggésben. Ez a felelős azért, hogy az adózás előtti nyereség több mint 50 százalékkal, 4,2 milliárd fontra csökkent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward