Két biztonsági szolgáltatásnak tett keresztbe az új Windows 10 frissítés

A hibák a jelek szerint csak speciális esetekben jelentkeznek, de így is elég bosszantóak tudnak lenni. Szerencsére van rájuk megoldás.

Két biztonsági szolgáltatásnak tett keresztbe az új Windows 10 frissítés

A Microsoft még május 24-én adott ki egy kumulatív frissítés, ami eredetileg a Windows 10 May 2019 Update mellé készült és javításokat tartalmazott, ám a csomag némi hibát is tartalmazott, amelyek miatt egyes esetekben használhatatlanná vált az újonnan bemutatott Windows Sandbox szolgáltatás, valamint a Windows Defender Application Guard is, ami bizonyos felhasználói körökben komoly érvágást jelent.

A Windows Sandbox funkció, amely lényegében 2018 decemberében mutatkozott be és a Windows 10 May 2019 Update jóvoltából vált elérhetővé a Windows 10 Pro és Windows 10 Enterprise rendszereknél, máris léket kapott az említett frissítés miatt. A frissítés telepítése után a szolgáltatás indításakor „0x800705b4” hibaüzenetet kapnak a felhasználók, így nem élvezhetik a Windows Sandbox előnyeit. Ez a szolgáltatás egyébként azért hasznos, mert elkülönített konténerben – úgynevezett homokozóban – futtathatjuk a potenciálisan veszélyes, illetve a veszélyes alkalmazásokat, így azok nem tudnak kárt tenni a rendszerben. Ez a funkció bizonyos munkakörökben nagyon jól jön, de üzleti területen is lehet belőle profitálni.

Galéria megnyitása A hibákat június végéig javíthatják A Microsoft vállalati ügyfeleinek készített Windows Defender Application Guard esetében szintén hibákat tapasztaltak a felhasználók, így a szolgáltatás esetenként nem is működik, ami azért problémás, mert így a vállalati infrastruktúra egyrészt biztonsági kockázatnak lehet kitéve a támadások miatt, másrészt az alkalmazottak szoftverhasználati és böngészési szokásait sem lehet kontrollálni, így akár veszélyes weboldalakat is felkereshetnek, ami elég sok problémát okozhat.

A hibákról természetesen már tud a Microsoft fejlesztőcsapata. Elmondásuk szerint mindkét problémát orvosolni lehet egy Registry kulcs módosításával, amihez helyi adminisztrátori hozzáférés szükséges, valamint újra is kell indítani a rendszert. Végleges javítást egy később érkező frissítés hozhat. Egy másik leírás szerint a hibajelenségek csak akkor jelentkeznek, ha a felhasználók a Windows 10 May 2019 Update frissítés alkalmazásakor megváltoztatják a rendszer nyelvét, vagyis normál esetben nem kéne előjönniük a problémáknak.

Végleges javítás június végén érkezhet, addig pedig a fentebb említett módszert lehet használni, azaz módosítani kell egy bizonyos regisztrációs kulcsot, amellyel kapcsolatban itt található bővebb leírás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap