Kész a javítás az Intel és a Toshiba SSD-k mellé

Az Áprilisi Frissítés több komolyabb és kevésbé jelentős hibáját is javítja a KB4100403-as frissítés, ami már elérhető az érintettek számára.

Kész a javítás az Intel és a Toshiba SSD-k mellé

A Windows 10 legutóbbi frissítése, ami egyszerűen csak az April 2018 Update nevet kapta, már régóta elérhető, így a Windows 10 operációs rendszert futtató konfigurációk többsége már meg is kapta. Voltak azonban kivételek is, mert például az Intel 600p és Pro 6000p sorozatú SSD meghajtókkal szerelt konfigurációknál ideiglenesen letiltotta a Microsoft a frissítés terjesztését, ugyanis kiderült, hogy kellemetlen hibát okoz: indításképtelenné teheti az adott rendszert, de összeomlásokat és újraindulásokat is elő tud idézni.

A Microsoft fejlesztőcsapata természetesen azonnal neki is állt a hiba feltérképezésének, valamint a javítás elkészítésének, ami egy kis időt vett igénybe, ám a napokban végeztek is a feladattal, így már elérhető a sokak által várt javítás. A KB4100403-as frissítés segítségével az Intel 600p és Pro 6000p SSD-k ismét hibátlanul fognak működni.

A jelek szerint egyébként nem csak az Intel, hanem a Toshiba egyes SSD meghajtóinál is problémákat okozott a frissítés. A leírás szerint a Toshiba XG4-es és XG5-ös, valamint BG3-as sorozatú SSD meghajtóinál hibás volt az energia-menedzsment, így ezek az SSD-k többet fogyasztottak a kelleténél, ami noteszgépek esetén negatív hatást gyakorolt a várható akkumulátoros üzemidőre. És ez a hiba a jelek szerint egyéb gyártók NVMe protokollt használó meghajtóinál is okozott problémákat, de az említett csomag ezeket is javítja.

A csomag az Internet Explorer és a Microsoft Edge hibáira is megoldást kínál, valamint a Windows Hello dGPU kezeléssel kapcsolatos hibáit is javítja, plusz még az időzóna kezeléssel kapcsolatos kellemetlenségeket is száműzi.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward