Képernyő megosztási lehetőséggel gazdagodik a Messenger

A Facebook tovább fejleszti a videós oldalát a szolgáltatásnak, a Rooms is alakulni fog még a következő hetekben, hónapokban.

Képernyő megosztási lehetőséggel gazdagodik a Messenger

A járvány ideje alatt a Facebook rákapcsolt a Messenger fejlesztésére, és ennek köszönhetően számolhatunk most be jó hírről, és némiképp a jövőbe is tekinthetünk már, mivel a vállalat azt is elárulta, hogy mire számíthatnak a Rooms felhasználók. A jelek szerint a Facebook a céges felhasználást szem előtt tartva igyekszik előrelépést elérni.

Ezentúl lehetősége lesz az embereknek megosztani a kijelző tartalmát weben és asztali felületen, továbbá okostelefonon is az alkalmazás használatával. A Messenger Androidon és iOS-en is lehetőséget nyújt mostantól globálisan a kamera képe mellett a képernyő megmutatására is.

Ez a funkció számos esetben jöhet jól. Megoldható vele például a prezentációk lejátszása úgy, hogy azt egy beszélgetésben mindenki lássa, és problémák felmerülésekor is hasznos lehet ez. A távoli segítségnyújtás már a Messengeren megoldható lesz gond nélkül. És a kapcsolattartást is erősítheti a nehéz időkben, mivel így az emberek a barátaikkal gyakorlatilag együtt nézhetik például az Instagramot, de böngészhetnek is így, és megmutathatják a másiknak, hogy éppen mit szeretnének megrendelni webáruházból.

Galéria megnyitása

Csoportos társalgások esetében egyszerre akár hét ember felé is meg lehet majd osztani a képernyő tartalmát, sőt mi több, a Rooms szolgáltatás keretében még tovább lehet menni, és már 16 ember is beszélgethet majd úgy egymással, hogy a kijelzőt osztják meg szükség esetén. Így egy tanár például tudja úgy mutatni a digitális tananyagot, hogy az egész osztály jól látja a kijelzőn megjelentő információkat.

Galéria megnyitása

Az újítás mellett bejelentette a Facebook, hogy a Rooms szolgáltatás esetében hamarosan jelentősen meg fogja emelni a lehetséges résztvevőknek a számát. Jelenleg legfeljebb 16 felhasználó társaloghat együtt a Rooms használatával, a tervek szerint viszont hamarosan már 50 főre emelkedik majd ez a limit. Továbbá az aktuális újításhoz kapcsolódóan be fogja vezetni a Facebook azt is, hogy a beszélgetések indítói megszabhassák, hogy kik oszthatják meg a képernyőjük tartalmát. Ezzel elkerülhetőek a kellemetlenségek.

A Facebook egyértelműen arra gyúr ezekkel a fejlesztésekkel, hogy a Zoom számára konkurenciává tegye a Messengert. A koronavírus-járvány kitörésekor a Zoom óriási nyertesként jött ki a hirtelen digitális átállásból. A távmunkát használók jelentős része döntött a Zoom mellett, ami már akkor tudott olyan dolgokat, amiket a Facebook még csak most próbálgat. Ezáltal a felhasználói bázis pillanatok alatt olyan mértékben nőtt, amit a cég szerverei ki sem bírtak szolgálni.

A Messenger persze arról már lecsúszott, hogy robbanásszerűen legyen képes növelni a felhasználói táborát, viszont az egyértelmű, hogy a globális vírushelyzet nem fog egyhamar rendeződni, éppen ezért abszolút kifizetődő lehet olyan irányba fejleszteni, hogy a Messenger egy elfogadható alternatíva lehessen a Zoom mellett.

Messenger: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap