Shop menü

KELLEMETLEN MEGLEPETÉST TARTOGAT A SAMSUNG FANOKNAK A GALAXY WATCH ULTRA

Eltűnt az új okosórákból a Wireless PowerShare technológia, a Galaxy Watch7 szériánál is le kell erről mondani, pedig ezt sokan használták.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Kellemetlen meglepetést tartogat a Samsung fanoknak a Galaxy Watch Ultra

A Samsung ökoszisztémát teljes egészében kihasználó emberek már megszokhatták azt, hogy a felsőkategóriás okostelefonjukat tudják használni az okoskájuk, vezeték nélküli fülhallgatójuk töltésére. Mivel az okosórák üzemideje nem éppen dicsőséges, sokan voltak, akik éltek a mobilról töltéssel, most viszont ezen a téren rossz hírről számolhatunk be.

A Galaxy Watch7 modellekből és a Galaxy Watch Ultrából egyaránt kimaradt a Wireless PowerShare névre hallgató funkció.

A vezeték nélküli töltésmegosztás egy nagyon jó lehetőség, és igazából éppen arra a célra ideális, hogy az okosórákat és fülhallgatókat bárhol fel lehessen tölteni – a mobiltelefon tartalékainak rovására. Éppen ezért eléggé szomorú, hogy ezt valamilyen oknál fogva innen a Samsung lehagyta. Állítólag a legújabb BioActive szenzorcsomag okolható azért, mert a Wireless PowerShare parkolópályára lett állítva.

Galéria megnyitása

A vezeték nélküli töltésmegosztás az okosóra tulajdonosok számára egyfajta megnyugvást adott. Ennek köszönhetően, ha véletlenül elfelejtették feltölteni a viselhető kiegészítőjüket este vagy reggel, mielőtt útnak indultak otthonról, akkor is meg tudták oldani a töltést szükség esetén az okostelefonról. A Galaxy S10 bemutatásával együtt került bevezetésre a Wireless PowerShare, és azóta minden vezeték nélküli töltést lehetővé tevő mobiltelefonnak része ez a technológia. a legújabb Galaxy Z Flipnek és Z Foldnak is, ami a Galaxy Watch Ultrával és a Galaxy Watch7-tel együtt érkezett.

A Samsung az új BioActive szenzort egy teljesen áttervezett hátlappal küldte bevetésre, erről beszéltünk akkor, amikor az új eszközökről lehullott a lepel. Friss érzékelőket, és a korábbitól eltérő LED-es egységeket vett használatba a dél-koreai tervezőcsapat, hogy még nagyobb pontosságot érjen el. Ez össze is jött, ennek köszönhetően a sportolók számára például nagyon jó választás lehet például a Galaxy Watch Ultra, ami kellően strapabíró is.

Galéria megnyitása

Azonban a friss BioActive egység „mellékhatása”, hogy a belső vezeték nélküli töltéshez szükséges tekercs a tokban bentebb került. Egy klasszikus töltőpadon a WPC támogatású vezeték nélküli töltés még működni fog, azonban a túl nagy távolság, és az áthidalandó masszívabb szenzorcsoport miatt a mobilokkal már ez nem működik.

Az új felépítés a normál töltőpados töltésnél is járhat némi hátránnyal egyébként, de ezt inkább az első teszteket követően lehet majd látni. Könnyen lehet, hogy egy kicsit lassabban fog menni a vezeték nélkül töltés az új generációs okosóráknál, és valamivel több hő keletkezhet a töltési folyamat során. Bízunk abban, hogy a Samsung erre talál majd valamilyen megfelelő megoldást a következő generációs eszközöknél.

A Samsung mindenkinek azt javasolja, hogy az okosórákhoz gyárilag mellékelt töltpadot használják a tulajdonosok, azzal lehet a legjobb eredményt elérni.

A Galaxy Watch7 és főleg a Galaxy Watch Ultra nagyon jól sikerült, de ez a kompromisszum egészen biztos, hogy néhány érdeklődőt keserű szájízzel tölt majd el. Örömteli az új BioActive szenzor bevezetése, de jobb lenne, ha az újítások nem vonnának magukkal kellemetlenségeket. Főleg annak fényében, hogy eléggé drága eszközökről beszélhetünk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére