Kapcsolhatóvá válik a OnePlus vitás működési módja

Kapcsolhatóvá válik a OnePlus vitás működési módja

Az elmúlt héten a OnePlus sikeresen beleszaladt egy olyan pofonba, amibe egyik gyártó sem szeretne. Tesztek során derült ki, hogy a mobiljai nem minden esetben nyújtják a lehető legjobb teljesítményt, a tulajdonosoknak pedig nincs ebbe beleszólása, de még csak nem is jelezte a vállalat, hogy sok applikáció alatt korlátozza a tempót. Majd az eset még kínosabbá vált a magyarázkodással.

Most arról számolhatunk be a legújabb fejleményként, hogy a OnePlus belátta, hogy nincs értelme továbbra is azt erőltetni, hogy ez így rendben van, és inkább egy különálló optimalizált működési módot hoz létre. Az ilyen profilok egyébként is hosszú ideje népszerűek már, szóval a felhasználóknak nem fog gondot okozni a használata. Ráadásul, ha hihetünk a pletykáknak, akkor ezt különösen egyszerű lesz majd elérni.

Galéria megnyitása

A OnePlus szakemberei az OxygenOS 12 grafikus felhasználói felületnél már biztosan egy külön kapcsolót hoznak majd létre a cég által kialakított optimalizált módnak. Ez számos nagy népszerűségnek örvendő, és széles felhasználói tábort megmozgató applikáció esetében biztosít csökkentett teljesítményt annak érdekében, hogy az üzemidő valamelyest jobb legyen.

A vállalat elmélete szerint az optimalizálásnak az eredménye egyáltalán nem rontja a felhasználói élményt, úgy vesz vissza a tempón a rendszer, hogy abból az eszköz tulajdonosa semmit nem fog észlelni. Éppen ezért is gondolta úgy, hogy nem kell ezt jeleznie, viszont nagyobbat nem is tévedhetett volna.

Galéria megnyitása

A cég fórumán egy fejlesztő számolt be a friss fejleményről, ennek köszönhetően tudjuk, hogy a OnePlus jobb belátásra fog térni. Mivel egy korai OxygenOS 12 verzióban már meg is jelent a kapcsoló, ami az optimalizált mód kezelésére szolgál. Idővel talán az aktuális verzióba is át fog kerülni, de erről most még nem tudunk nyilatkozni.

Azt nem tudni, hogy az üggyel mennyi embernek a bizalmát veszítette el a OnePlus, de az biztos, hogy még a Geekbench is keményen nekiment, és elvette a OnePlus 9 publikus eredményeit. Hogy ezt vissza fogja-e kapni, arról egyelőre nincs hír, de talán ha már ténylegesen kapcsolható és teljesen kiiktatható lesz az optimalizált mód, akkor majd lehet erről beszélni, de addig is nem érdemes ebben reménykedni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap